Close icon

Herdenking 11 mei 2020

Op 11 mei 2020 kwamen voor de kust van Scheveningen vijf watersporters om het leven. 11 Mei zal voor altijd een dag zijn van rouw en deel uitmaken van de geschiedenis van ons dorp en de gemeenschappen die er wonen.

Als museum van én voor Scheveningen zien wij het als onze taak om deze verdrietige geschiedenis te bewaren voor de toekomst en op te nemen in de collectie. Speciaal hiervoor heeft Muzee een online omgeving gemaakt waarop de verschillende uitingen van troost, medeleven en verdriet geplaatst kunnen worden. Deze pagina zullen wij later dit jaar archiveren en als collectie koesteren.

Van dinsdag 11 mei tot 8 juni 2021 toont Muzee wisselende foto’s en gedichten aan het havenlicht in de voortuin van het museum. Deze beelden en teksten zijn afkomstig uit het gedenkboek dat gemaakt werd door een aantal initiatiefnemers die persoonlijk geraakt waren door het verlies. Blader hier door het gedenkboek 

We nodigen iedereen graag uit om een eigen uiting van troost, een gedicht, foto, tekening of schilderij van toen of nu te delen. Je kunt de verhalen achter de uitingen lezen door erop te klikken.

Plaats ook jouw uiting

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.