Close icon

Zomerprogramma bij Muzee Scheveningen

Tango in Muzee! 

Heb je altijd al tango willen leren? Lijkt het je leuk om in de buurt nieuwe mensen te kennen en samen de magie van het tango dansen te ontdekken? Deze zomer is buurtbewoonster en tangodocent Ingeborg van der Meer samen met haar danspartner Ralph Kämena in Muzee om in een korte cursus van 4 keer je de basistechnieken van deze Argentijnse dansstijl te leren.

Meld je hier aan voor de cursus.

Surf’s Up Kids! Knutsel jouw persoonlijke surfer en creëer je eigen ‘Surf Story’ 

Kom en ontdek de wereld van surfen op Scheveningen tijdens onze workshop ‘Surf’s Up Kids!’. Naar aanleiding van onze nieuwe expositie ‘Surf Stories’ organiseert Muzee de knutselworkshop waarbij je met behulp van kleurrijke materialen en je eigen creativiteit jouw unieke surf poppetje maakt. Tijdens het knutselen vertellen we je verhalen over het surfen van vroeger, bekijken we de expositie en creeëren we samen nieuwe surfverhalen voor de toekomst. Plaats jouw surfer in onze zeewereld, pak die golf en ontdek de magie van de zee!

 

Workshop cyanotypie: maak je eigen blauwdrukkunst met zeewier

Wil jij je eigen kunstwerken maken door te schrijven met licht? Kom op vrijdagmiddag 14 juli en 18 augustus naar Muzee en wordt een echte lichtkunstenaar. Je kunt deze middag aan de slag met een van de oudste fotografische technieken: cyanotypie. Met deze techniek gaan we zeewier letterlijk in het zonnetje zetten, en ga jij na de workshop met een paar bijzondere zelfgemaakte blauwdrukken naar huis.

Dorpswandeling 

In deze dorpswandeling met Scheveningse vissermannen Wim en Gerard duik je in de historie van Scheveningen. Het vissersdorp, sperrgebiet tijdens de Tweede Wereldoorlog en plek waar creatievelingen als Hendrik Willem Mesdag maar ook Immetje uitgroeide tot kunstenaars van betekenis.We lopen langs zichtbaarheid erfgoed en horen verhalen van Scheveningsers uit eerste hand. De rondleiding start bij de zeilwagen, voor de deur van Muzee Scheveningen.

Zeewierkookworkshop met The Green Chef 

Eten verbindt dus laten we daarom de te tijd nemen voor onze maaltijden! Volgens Jethro van Luijk, ook wel The Green Chef, maakt het huidige tempo van het leven het soms moeilijk om voldoende tijd te besteden aan onze maaltijden. Benieuwd naar zeewier als voeding (van de toekomst)? Doe mee met de zeewierkookworkshop, waarin we met The Green Chef een aantal gerechtjes bereiden. Zeewier is een enorm duurzame eiwitbron, ongelooflijk gezond en heeft die bijzondere umami smaak!  Samen gaan we aan de slag met vers en gedroogd zeewier. En uiteraard gaan we alles wat we klaarmaken ook proeven.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.