Close icon

Activiteiten

Workshop cyanotypie: maak je eigen blauwdrukkunst met zeewier

Wil jij je eigen kunstwerken maken door te schrijven met licht? Kom op vrijdagmiddag 14 juli en 18 augustus naar […]

Wil jij je eigen kunstwerken maken door te schrijven met licht? Kom op vrijdagmiddag 14 juli en 18 augustus naar Muzee en wordt een echte lichtkunstenaar. Je kunt deze middag aan de slag met een van de oudste fotografische technieken: cyanotypie. Met deze techniek gaan we zeewier letterlijk in het zonnetje zetten, en ga jij na de workshop met een paar bijzondere zelfgemaakte blauwdrukken naar huis.

Je treedt deze middag in de voetsporen van de Engelse botaniste Anna Atkins, die in de 19e eeuw blauwdrukken maakte van zeewier. Met deze techniek maakte zij prachtige boeken vol blauwdrukken:  wetenschappelijk én kunstzinnig. Zo kwam Atkins bekend te staan als de eerste vrouwelijke fotograaf. En door haar werk raakten blauwdrukkunst en zeewier onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Extra voorpret? Maak dan zelf een strandwandeling waarbij je op zoek gaat naar zeewier! Laat dit thuis een paar dagen drogen, bijvoorbeeld tussen oude kranten, en neem het mee; dan kun je dit tijdens de workshop vereeuwigen. 

De workshop wordt gegeven door schrijfster Esther van Haren, die dit jaar honderden blauwdrukken heeft gemaakt, ter illustratie bij haar eigen teksten over de zee.

Datum & Tijd:
Vrijdag 14 juli
13:00 – 14:30
of
Vrijdag 18 augustus
13.00 – 14.30
Doelgroep: 8 +
Prijs: €7,50 / Inclusief museumbezoek expositie WEED €12,50
Ooievaarspas: €3,75 / Inclusief museumbezoek expositie WEED €6,25

vrijdag 14 juli 2023

Koop je ticket
13:00

vrijdag 18 augustus 2023

Koop je ticket
13:00

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.