Close icon

Herontdek Scheveningen van toen en nu

Koop je tickets

Welkom bij Muzee! In het geheel gerestaureerde schoolgebouw uit 1877 ontdek je de geschiedenis van het vissersdorp en de badplaats. Ga terug in de tijd en neem een kijkje in de wonderlijke wereld boven én onder de zeespiegel.

De eeuwenoude traditie van de visserij, de daarmee verbonden beroepen, en het moderne bad- en strandleven vormen het gezicht van Scheveningen. Onze collectie biedt een overzicht van de visserij en het dagelijkse leven van toen en nu.

Ontdek onze tentoonstellingen 

Patsy’s podcast nu online!

Om het thema Vrouw op Scheveningen nog meer naar de actualiteit te brengen, organiseerde Muzee een talk waarin drie inspirerende vrouwen hun verhaal deelden. Jong Schevenings talent Patsy Kroonenberg begeleidde het gesprek en interviewde de gasten, wie allemaal een bijzondere betekenis geven aan vrouwenemancipatie in de Scheveningse maatschappij: zeewierkunstenares Suzette Bousema, varende vrouw van KNRM Scheveningen Renate van Hilst-Belt en Turkse haringfileester Serap Akbal en haar dochter Selda. Beluister hier

Zeekids

Voor alle Scheveningse kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die hun stem willen laten horen. Kom in onze kinderraad: Zeekids! Eén keer per maand organiseren we een gezellige Denk en Doe middag met alle nieuwe Zeekids vrienden. Je krijgt één jaar lang gratis entree voor Muzee en denkt mee over onze activiteiten met tips en tops, want jouw mening telt!

Meld je voor 31 december 2022 voor de editie 2023 via deze link.

In zee met Muzee

Onze vrijwilligers vormen een belangrijke bron van historische kennis over het leven op Scheveningen en het werken in de visserij. Daarnaast hebben ze een belangrijke toegevoegde waarde in de sfeer en begeleiding van bezoekers en zorgen ze voor een sterke binding van het museum met Scheveningen. Lijkt het je leuk om ook vrijwilliger te worden bij Muzee?

Meld je aan als vrijwilliger

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.