Close icon

Vrouw op Scheveningen

Op Internationale Vrouwendag lanceert Muzee Patsy’s Podcast, een podcast waarin bijzondere ontmoetingen centraal staan en gesprekken plaatsvinden over de rol van de Vrouw op Scheveningen. Patsy Kroonenberg is de maker én presentator van Patsy’s Podcast. Ze is geboren en getogen op Scheveningen. Als klein meisje was ze altijd onder de indruk van het beeld van de Vissersvrouw op de Boulevard. ‘Het straalt zoveel kracht uit. Maar ik wist eigenlijk niet dat de Vissersvrouwen zo’n belangrijke rol hadden op Scheveningen’, zegt Patsy.

Voor de eerste editie van de podcast ging Patsy op bezoek bij Tini den Heijer. Tini is voorzitter van het Vissersvrouwenkoor én lid van de Vrienden van Muzee. Met haar ervaring als Vissersvrouw en nettenboetster is zij de uitgelezen persoon om Patsy wegwijs te maken in de wereld van de Vrouw op Scheveningen.

Ze spraken over het gezinsleven terwijl je man op zee is, over het gemis en het hebben van aandacht voor elkaar. Twee vrouwen van andere generaties maar met dezelfde liefde voor hun Scheveningen. Het werd een bijzonder gesprek. ‘Persoonlijk heb ik er ook veel van geleerd,’ zegt Patsy. ‘We zijn tegenwoordig zo druk bezig met onze telefoons en delen alles met elkaar. Vroeger moest je wachten tot je man weer aan wal was voor je kon bijpraten. Dat zette me wel aan het denken.’

Met dank aan:
Patsy Kroonenberg
Tini den Heijer
Ard Kok (montage en muziek)
Jellie Brouwer (advies)
Arnaud Roelofsz (fotografie)

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.