Close icon

Meld je aan als vrijwilliger

De vrijwilligers van Muzee vormen een vast onderdeel van onze collectie. Velen van hen vormen een belangrijke bron van historische kennis over het leven op Scheveningen en het werken in de visserij. Daarnaast hebben ze een belangrijke toegevoegde waarde in de sfeer en begeleiding van bezoekers en zorgen ze voor een sterke binding van het museum met Scheveningen.

Wat doen onze vrijwilligers?

Onze vrijwilligers vervullen taken in werkelijk alle facetten van het museum. Het meest zichtbaar daarin zijn de gastvrouwen en suppoosten die tijdens openingstijd onze bezoekers met veel plezier, kennis en kunde ontvangen. Met hun vriendelijke en persoonlijke inbreng dragen zij bij aan de beleving van het museumbezoek.

Daarnaast helpen er vrijwilligers mee in de horeca, winkel, klussen, het onderhoud van de tuinen, het verzorgen van onze aquaria of op kantoor bij de publiciteit, educatie, productie en administratie.

Wat krijgen onze vrijwilligers?

Als vrijwilliger bij Muzee Scheveningen ben je onderdeel van een professioneel museum. Je krijgt een kijkje in de keuken en doet werkervaring op. Daarnaast ontmoet je veel andere vrijwilligers die de affiniteit met Muzee en Scheveningen delen. Met de tweewekelijkse nieuwsflits houden we je op de hoogte van alles wat er speelt in ons museum.

We verwachten van onze vrijwilligers dat ze actief en betrokken zijn, want vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Wanneer je begint als vrijwilliger ontvang je een vrijwilligersovereenkomst.

Vrijwilliger worden? Meld je aan!

Wij zijn altijd op zoek naar (nieuwe) enthousiastelingen die ons willen versterken op het gebied van publieksbegeleiding, productie, horeca ed. Kijk hieronder voor openstaande vacatures. Zin om aan de slag te gaan maar staan er geen vacatures open? Stuur een bericht naar Sarah van Soldt via [email protected].

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.