Scheveningen Informatiecentrum
Uit Museum Scheveningen en de Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen heeft zich het Scheveningen Informatie Centrum ( SIC) ontwikkeld waar documentatie is te vinden over Scheveningen: bibliotheek, foto’s, krantenknipsels, genealogische gegevens en andere informatie. De mogelijkheid ontstond door de documentatie van Museum Scheveningen en HGVS samen te brengen.

Het Informatiecentrum beschikt over een aanzienlijke handbibliotheek en een grote verzameling familieadvertenties.
Daarnaast is er een fotoarchief opgebouwd met een groot aantal portretten van Scheveningse families.
Ook beschikt de vereniging over een collectie dossiers. De daarin opgenomen gegevens werden door leden bijeengebracht en hebben betrekking op ’echte Scheveningse’ families zoals Pronk, Taal, Toet of van der Zwan.

Voor geïnteresseerden is dit Centrum te bezoeken op zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Meer informatie kunt u vinden op de website van De Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen www.hgvs.net

 

Zeebiologisch Informatiecentrum
Het Zeebiologisch Informatie Centrum omvat een uitgebreide documentatie aan boeken en tijdschriften. Deze documentatie is van essentieel belang voor onderzoek en bestudering van de museumcollectie.

Op malacologisch gebied ( onderzoek aan schelpen) zijn vrijwel alle boeken en enkele tijdschriften aanwezig. Ook op vele andere vakgebieden van de mariene biologie is er een groot aanbod aan literatuur.
Voor het publiek is het Centrum op afspraak toegankelijk. Veel verzamelaars willen meer weten over hun vondsten: wat is het en hoe heet het? Antwoord op deze vragen kan worden verkregen door het raadplegen van de relevante literatuur.

Neem voor een afspraak contact op met de collectiebeheerder mevr. T.J. Weisscher

 

determinatie web