Close icon

Activiteiten

Spotlight in de wijk

Tijdens Spotlight Festival presenteren jongeren uit de wijk hun kunst en zijn er previews van partners uit de stad! Een […]

Tijdens Spotlight Festival presenteren jongeren uit de wijk hun kunst en zijn er previews van partners uit de stad! Een verrassend en inspirerend programma met dans, beeldende kunst, muziek en mode!

Entree: gratis (reserveer een kaartje)
Inloop: vanaf 18.45 uur

Drink in visserscafé de Halve Vleet een drankje en op de binnenplaats van het museum kun je een heerlijk Surinaamse snack kopen!  

Ontdek het programma hieronder:  

 • 19.20 uur  / DeugNiet Danscollectief  – Dans performance 
  Een duet over de relatie tussen hoofd en lichaam, gemaakt en gedanst door Aviva Thijssen en Lara Sluijter. Over de connectie, of misschien eerder de disconnectie tussen de twee. Want: zijn we wandelende hoofden geworden? Dient het lichaam alleen nog als transportmiddel van het brein. Het brein wandelt naar de laptop en weer terug naar bed. Van 9 tot 5, dag in dag uit. Voelen en naar je lichaam luisteren, daar is nauwelijks tijd voor. Dus wat is de functie van ons lichaam in deze tijd?  Dit duet is het vooronderzoek voor de voorstelling ‘Doe je werk, schat!’. De voorstelling wordt gemaakt vanuit het danscollectief DeugNiet, opgericht door Aviva Thijssen en Lara Sluijter & verbonden aan Spot ON US, de Haagse creatieve broedplaats voor jongeren.  

 

 •  19.50 uur / Suzette Bousema – Rondleiding & talk  
  Suzette Bousema (1995) is een jonge kunstenares wie momenteel exposeert in de Muzee expositie WEED. In haar multimediaproject ‘Dead zones’ onderzoekt ze het gebrek aan zuurstof in kustgebieden. Suzette onderzoekt of zeewierfilters gebruikt kunnen worden als oplossing voor het overschot aan voedingsstoffen en afvalstoffen.
  Voor WEED maakte ze zeewierfilters met zeewier uit Nederland. Kan zeewier de toekomst van Scheveningen zijn?
  Suzette is vanavond zelf aanwezig, ze geeft een talk en rondleiding in de expo

 

 • 20.35 uur  / Teddy Macrander – Muziek performance 
  Teddy is een talentvolle singer-songwriter geboren en getogen op Scheveningen. Met haar heldere stem en eigenzinnige folksongs is ze een opvallend artiest in Den Haag.
  Naast dat Teddy haar eigen liedjes gaat spelen vertelt ze ook meer over Young Art @Sea, een jongeren festival waar ook jij aan kunt meedoen!

 

 • 21.00 – 21.30 uur  / Studio Meike Nieuwenhuis – Open mode atelier 
   Modeprofessional en kledingmaker Meike Nieuwenhuis uit Duindorp maakte een aantal jaar geleden een collectie geïnspireerd op de zee. Bewust ontwerp vormt de kern van Meikes werk. Met een mix van vaardigheden en creativiteit zet ze nieuwe duurzame mode-projecten op. Muzee’s Zeelab wordt omgetoverd tot Meike’s mode atelier waarin je kunt kennismaken met een deel van deze ZEE collectie. Ook kun je zelf bijdragen aan een upcycle borduurwerk waarbij je gebruikt maakt van zeeafval, schelpen, textielresten en meer!

 

 •  21.45 uur  / De Dutch Don’t Dance Division – Dans preview! 
  De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) is elk jaar te zien in Muzee.  Komend seizoen zal in het voorjaar de voorstelling ‘DreamDances’ te zien zijn en speciaal voor het Spotlight Festival brengt DeDDDD al twee korte stukken als preview naar Scheveningen.  Dit stuk is een nieuw werk van artistiek leider Thom Stuart, waarin de talentvolle jonge choreograaf Kiran Bonnema jou meeneemt naar zijn droomwereld.  Daarnaast wordt het duet van Alice en het Konijn gedanst, uit ‘Alice in Escherland’, hierin komende wonderen werelden van M.C. Escher en Lewis Carroll’s beroemde boek ‘Alice in Wonderland’ samen. 

vrijdag 1 september 2023

Koop je ticket
19:20
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.