Close icon

Wisselexpositie Wintersurprises

1 oktober 2022 – 31 maart 2023

Klimaatverandering
Hittegolven in Europa, met temperaturen boven de 40 graden in Parijs en 45 graden in Madrid. Ze hebben zelfs namen, net als stormen.

Extreme wateroverlast, die in Limburg de rivieren doet overstromen. Of in de VS waar de ene staat kampt met grote overstromingen, terwijl in een andere juist extreme droogte heerst.

Bosbranden, natuurlijk, een soort noodvuur van de aarde op alle continenten, dan weten we tenminste dat klimaatverandering echt is.

Terugtrekkende gletsjers, verdwijnend Noordpoolijs, een kwart eeuw zonder Elfstedentocht; twijfel je nog?

Moeder Aarde geeft ons de signalen. Kijk maar eens goed!

Wisselexpositie Wintersurprises
Zes kunstenaars van de stichting Art&Jazz hebben bovenstaande signalen van de klimaatverandering in beeld gebracht en vormen samen de wisselexpositie ‘Wintersurprises’ die van zaterdag 1 oktober 2022 t/m vrijdag 31 maart 2023 te zien is in Muzee Scheveningen. Met deze expositie geven we samen, en met de elkaar afwisselende kunstwerken, de urgentie aan van de vele duurzame oplossingen die nog gevonden moeten worden. Wereldwijd, maar ook hier in Scheveningen. Deze expositie is daarmee ook een inleiding tot onze nieuwe programmalijn Toekomst aan de Noordzee van Muzee. Vanaf januari 2023 zijn hiervan de eerste exposities te zien.

“Het gevaar dat we lopen, verbeeld met kunst in deze expositie, bezorgt eenieder koude rillingen als reactie op onze angsten.”, aldus Sandra Simonis, deelnemend kunstenaar van de Wintersurprises.

Samenwerking
Als Cultuuranker van Scheveningen biedt Muzee Scheveningen de kunstenaars van Art&Jazz regelmatig een podium. De stichting Art&Jazz is één van de kunstenaarscollectieven die Scheveningen rijk is. Bij Art&Jazz zijn ruim tachtig kunstenaars aangesloten. Wij zijn blij dat deze expositie weer plaats vindt in Muzee en danken alle deelnemers, organisatoren, medewerkers en vrijwilligers daarvoor.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.