Close icon

Wintersuprises

13 november 2021 – 22 maart 2022

Stichting Art & Jazz is één van de kunstenaarsverenigingen die Scheveningen rijk is. Bij Art & Jazz zijn ruim 80 kunstenaars aangesloten. Tussen november 2021 en maart 2022 organiseert Art & Jazz de Wintersurprises. Een verrassend programma waarbij alle leden van Art & Jazz een kunstwerk naar eigen keuze mogen inzenden. Dat kan in de vorm van een schilderij, een beeld, een installatie, textielkunst, glaskunst en mozaïek. De winterperiode levert maar liefst vijf Wintersurprises op die elk een maand lang te zien zijn bij het sfeervolle café van Muzee, de Halve Vleet. 

Thema Café
Dit jaar vindt de expositie plaats voor het museumcafé de Halve Vleet van Muzee Scheveningen. De naam De Halve Vleet is afkomstig uit de visserswereld. Het binnenhalen van de vleet – de in zee staande netten voor de haringvisserij – was een stevige klus. Halverwege werd meestal een korte rustpauze gehouden en kregen de vissers koffie. Ter ere van De Halve Vleet en het zware leven van de vissers op zee, is ‘Café’ gekozen als het thema van de Wintersurprises.

Wintersurprises in Muzee Café
De eerste verrassende Wintersurprise is vanaf zaterdag 13 november 12.00 uur te zien in Muzee Scheveningen. Een Wintersurprise is een kunstwerk dat meedoet aan de expositie die het publiek een winter lang verrast met mooie kunst.

Wedstrijd
Natuurlijk zijn wij erg benieuwd naar de impact van onze kunst op bezoekers. Daarom kun je meedoen aan de wedstrijd ‘meest verrassende Wintersurprise’. Iedere maand, bij ieder kunstwerk, kunnen bezoekers een score geven. Uit de kiezers van het kunstwerk met de hoogste verrassingsscore wordt een publiekswinnaar geloot. De publiekswinnaar wordt vermeld op onze website en krijgt een gratis Art & Jazz Beeldenwandeling in Westbroekpark aangeboden. De kunstenaar van het winnend kunstwerk wordt Kunstenaar van de maand April.

Agenda Wintersurprises 2021/2022:
– Zaterdag 13 november
– Zaterdag 11 december
– Zaterdag 8 januari
– Zaterdag 5 februari
– Zaterdag 5 maart

Traditiegetrouw wordt op deze zaterdagen steeds om 12.00 uur de wintersurprise onthuld met koffie en zelfgebakken cake in museumcafé De Halve Vleet.

Extra info deelname voor Art & Jazz kunstenaars:
Deelname aan deze expositie gratis. De inschrijving is open tot 1 december 2021. Meld je aan door een e-mail te sturen naar [email protected] en vermeld de volgende gegevens:

• Naam, adres, postcode en woonplaats
• Telefoon
• E-mail
• Soort werk (2D of 3D)
• Foto van je werk
• Korte omschrijving van je werk
• Verkoopprijs van je werk

Er geldt een simpele selectieprocedure: wie het eerste komt wie het eerste maalt.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.