Close icon

Vissermannen

4 september 2021 – 28 februari 2022

Hoge golven, ruwe zee. Dagen die nacht worden en nachten zonder slaap weer dag. Hard voor weinig. Ver van huis. Angst. Verdriet. Maar ook avontuur, vrijheid en kameraadschap. Veel sterke verhalen en natuurlijk veel vis. Muzee presenteert vanaf 4 september 2021 ‘Vissermannen ~ Zout & Zoet’.  Zoute en zoete herinneringen van 12 vissers opgetekend in 12 kraakheldere portretten en een videodocumentaire van Roderik Rotting.

Zout & Zoet
Vissermannen Zout & Zoet vertelt het verhaal van hoe het werkelijk is om visser op Scheveningen te zijn. Over de harde en de zachte kant, over plezier en verdriet, volle zee en het vaste land: over zout en zoet. De spreekwoordelijk blanke pit onder de veelal ruwe bolster wordt juist ook belicht. Want hoe was het om als jonge jongen aan boord te gaan en hoe ging het leven eraan toe als je weken van huis was? Hoe voelt windkracht 10 en wat betekent het om volle netten met vis binnen te halen. Hoe zoet is het om eindelijk weer aan land te stappen en bij moeder in de teil gewassen te worden of als volwassen man je pas geboren kroost voor de eerste keer te zien.

Rondleidingen & Sterke Verhalen Café
Bij deze tentoonstelling is het mogelijk om letterlijk oog in oog te staan met één van de 12 vissersmannen. Ze geven op woensdagen en zaterdagen rondleidingen en vertellen je graag meer over al hun avonturen in het ‘Sterke Verhalen Cafe waar ze een jenevertje drinken, misschien wel met jou!

Waar wat en hoe?
Stap aan boord, monster aan en ervaar zelf hoe het is om Visserman te zijn. Laat je meevoeren op de golven van de verhalen van de Vissermannen en ontdek hoe zoet en zout het leven op Scheveningen kan zijn. Vanaf 4 september te zien bij Muzee! 

Boek een tijdslot

De tentoonstelling Vissermannen ~ Zout & Zoet is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds, Schevenings Steunfonds en Stichting Donateurs Muzee Scheveningen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.