Close icon

Save Our Seas (S.O.S)

8 juni 2019 – 27 september 2019

Een blik in de toekomst met alledaagse én bijzondere, duurzame oplossingen

Muzee Scheveningen is geworteld in een gemeenschap die leeft van en met de zee. In 2019 werd dit onderwerp nog eens extra uitgediept in de tentoonstelling S.O.S: Save Our Seas. De plasticsoep, overbevissing en zeespiegelstijging vormen een bedreiging voor het leven in en om de zee. We wierpen een blik in de toekomst met alledaagse én bijzondere, duurzame oplossingen.

JOJO de Bultrugwalvis

Bij deze tentoonstelling is een uitgebreid randprogramma georganiseerd. Kinderen konden in de tentoonstelling op pad gaan met JOJO’s speurtocht. In aanloop naar de tentoonstelling heeft Muzee samen met TrashUre Hunt op de binnenplaats van het museum JOJO de Bultrugwalvis gebouwd, van 10.000 plastic flesjes. JOJO de Bultrugwalvis heeft vervolgens de hele zomer op het strand bij TrashUre Hunt gelegen.

Leven op het strand

Ook zijn er strandexcursies georganiseerd in samenwerking met IVN, Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid Den Haag. Daarbij deden deelnemers spelenderwijs kennis op over de natuur aan de kust. Met een sleepnet gingen we op zoek naar het leven aan de kustlijn, ter plekke hebben we onderzocht wat er zoal leeft op ons Scheveningse strand. Als finale zwom Team Muzee in het laatste weekend van de tentoonstelling mee met de Sea Swim in Scheveningen van het Wereld Natuur Fonds, om geld op te halen voor de plasticvervuiling in de zee.

arrow
arrow

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.