Close icon

De zee

Ontdek het leven onder de zeespiegel

Leven onder de waterlijn

Laat je onderdompelen in de wereld van de zee, van het fonkelende zeeoppervlak tot in de mysterieuze duisternis van de diepzee. Hier krijg je een indruk van het onderwaterleven in de wereldzeeën. Honderden fraai gekleurde schelpen, krabben in vele vormen en kleuren, inktvissen uit de diepzee, miljoenen jaren oude fossielen en vele andere zeedieren kruisen hier je pad.

Schelpencollectie

De zeebiologische collectie van Muzee bestaat voor het grootste gedeelte uit schelpen, afkomstig uit alle wereldzeeën en vormt inmiddels één van de meest uitgebreide schelpenverzamelingen in Nederland. Daarbij zijn er interessante deelcollecties:
Kreeftachtigen, Stekelhuidigen, Koppotigen, Parels en Parelmoer, ook deze schatten zijn te bewonderen in Muzee.

Registratie zeebiologische collectie

De zeebiologische collectie van Muzee Scheveningen omvat meerdere deelverzamelingen waarvan de schelpencollectie verreweg de grootste is. In totaal zijn er meer dan 150.000 objecten geregistreerd.

Slechts een klein deel van deze objecten is in de vaste presentatie te zien. Het grootste deel ligt opgeslagen in het afgesloten museumdepot.

Gezocht: surfcultuur

De komende jaren breiden we de collectiepresentatie uit met de jongste subcultuur op Scheveningen; de surfcultuur. Deze watersporters zijn niet meer weg te denken uit het Scheveningse strand- en straatbeeld, een moderne geschiedenis die we ook graag tonen.

Heb je objecten die het verhaal van surf op Scheveningen vertellen? Dan horen wij dit graag en bekijken we of we hiermee een mooie, blijvende presentatie kunnen maken. Neem contact op met Madelène via [email protected].

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.