Close icon

Cultuur op Scheveningen

Het leven op Scheveningen, toen en nu

Spartaans

Proef de sfeer van vroegere tijden in ons Scheveningse straatje. Hier spelen kinderen en doen vrouwen de was. Stap vervolgens in de bomschuit en ervaar zelf hoe spartaans het vissersleven in vroeger tijden eigenlijk was. Onze suppoosten, allen oud-vissers, weten alles van vroeger en vertellen er graag over.

Rieten strandstoelen
Bij de tentoonstelling bad- en strandleven maak je kennis met een dagje strand in vroeger tijden. Van een dagje strand genoot men vroeger bijvoorbeeld in rieten strandstoelen, uit de zon en de wind.

Visserij

De cultuurhistorische collectie van Muzee bestaat voor een groot deel uit objecten die te maken hebben met de visserij. Scheepsmodellen, gebruiksvoorwerpen, attributen die aan boord van schepen gebruikt werden en schilderijen laten je zien hoe de visserij op Scheveningen zich heeft ontwikkeld door de jaren heen.

Gezocht: surfcultuur

De komende jaren breiden we de collectiepresentatie uit met de jongste subcultuur op Scheveningen; de surfcultuur. Deze watersporters zijn niet meer weg te denken uit het Scheveningse strand- en straatbeeld, een moderne geschiedenis die we ook graag tonen.

Heb je objecten die het verhaal van surf op Scheveningen vertellen? Dan horen wij dit graag en bekijken we of we hiermee een mooie, blijvende presentatie kunnen maken. Neem contact op met Madelène via [email protected].

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.