Close icon

7de Scheveningse Salon

19 maart 2022 – 24 april 2022

In het Parijs van de 19e eeuw was de Salon, een grote tweejaarlijkse tentoonstelling, van groot belang voor de kunst. Het werd bezocht door bezoekers uit alle lagen van de bevolking. Het bijzonder was dat bij deze tentoonstelling de gehele wand werd volgehangen met schilderijen. Niet alle kunstenaars waren dan ook erg blij als ze er achter kwamen dat hun werk linksonder in de hoek hing. In de Scheveningse Salon presenteert kunstenaarsvereniging Art & Jazz het werk van aangesloten kunstenaars naar een zelfde principe. Volle muren met iedere keer weer iets anders dat in het oog springt. In deze salon uiten de kunstenaars zich in zeer uiteenlopende media zoals acryl en olieverf maar ook zien we sieraden, steen, brons en glaskunst.

De Scheveningse Salon
In de Scheveningse Salon verwelkomen we je in de bad- en strandzaal van Muzee Scheveningen. Gedurende de expositie zijn er kunstenaars aanwezig die je uitleg geven over het aanwezige werk. Ook is het mogelijk om op afspraak een rondleiding te krijgen. De Scheveningse Salon is een tweejaarlijks terugkerende kunstexpositie en samenwerking tussen Muzee Scheveningen en Stichting Art & Jazz. Het idee is ontleend aan de Parijse Salon die voor het eerst in 1648 plaats vond.

Programma
De Salon wordt feestelijk geopend op zaterdag 19 maart om 16.00 uur met een drankje, hapje en muziek. Gedurende de periode van de expositie worden er optredens met muziek, gedichten en (kinder)workshops georganiseerd. Op zondag 24 april om 16.00 uur sluiten we de Salon af.

Art & Jazz
Stichting Art & Jazz biedt kunstenaars een podium in de breedste zin van het woord. Wij zijn blij dat deze expositie weer plaats vind in Muzee, het Cultuuranker van Scheveningen, en danken alle medewerkers en vrijwilligers.

Tevens dank aan:
Projectgroep Scheveningse Salon: Bert Scheijgrond, Brigit Law Loman, Yvonne Meulman en Wiebe Dekker

Curator: Pim Piët

www.artandjazz.nl

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.