Close icon

Schilderijen van Immetje

Van 3 tot en met 17 december toont Muzee Scheveningen twee weken lang de kunstwerken van Immetje in de Panoramazaal. In deze verkooptentoonstelling zijn twintig zeer uiteenlopende aquarellen te zien, van Scheveningse taferelen tot bloemstillevens en schelpen.

Emma Sofie Ludmilla Moen – Knoester, op Scheveningen bij iedereen beter bekend als ‘Immetje’ was een excentrieke en publiek figuur. Schrijven en schilderen was haar lust en leven. Als ‘Immetje’ schreef zij vanaf september 1990 iedere week ruim dertig jaar in Scheveningse dialect ‘Zô mar een preitje’ haar vaste column in de Scheveningse Courant en in de Scheveninger. Een selectie van haar werk verscheen in zes bundels met als laatste boek ‘Rats, Kuch en Bonen’ met haar herinneringen vanaf het jaar 1933. Op maandag 18 april 2022 is Immetje op de respectabele leeftijd van 88 jaar overleden.

Het was Immetje nadrukkelijk wens om haar werk nog eens te tonen in Muzee Scheveningen en de verdiensten uit verkoop ten goede te laten komen aan het museum. Deze wens gaat postuum in vervulling. Vanaf 3 december zijn de werken te bezichtigen bij Muzee tijdens openingstijden. Tijdens Kerstland op 17 december 2022 zijn de werken te koop, dus wees er snel bij voor een orgineel werk van Immetje.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.