Scheveningse Salon

Nieuwe tentoonstelling in Muzee Scheveningen: de 5de Scheveningse Salon, 28 oktober t/m 19 november 2017

Deze expositie is één van de tweejaarlijks terugkerende evenementen, geïnitieerd door de stichting ART&JAZZ.  Het idee is ontleend aan de Parijse Salon die voor het eerst in 1648 plaatsvond.
Deze keer exposeren 50 kunstenaars van diverse disciplines met schilderijen, beelden, textiel, foto’s, glas en sieraden.

De schilders uiten hun diepe gevoelens in intens kleurgebruik van acryl, de fijnheid van olieverf en de precisie van kleurets-puzzeldruk.
De sieraden zijn geïnspireerd op schoonheid en stilte van de natuur en worden vervaardigd van (half)edelstenen en parels.
De edelsmeden werken met zilver en goud in strakke en sterke vormen.
De beeldhouwers werken driedimensionaal  met hout, steen of brons.
De glaskunstenaars gebruiken glas  in de breedst mogelijke zin.
De textiele vormgevers gebruiken stoffen in  al hun souplesse van verstilde tot zeer boeiende kleurschakeringen.

 

Gedurende de expositie zijn er kunstenaars aanwezig die uitleg kunnen geven over het aanwezige werk. Ook is het mogelijk om op afspraak een rondleiding te krijgen.

Volgens Art & Jazz kun je niet vroeg genoeg beginnen om bij kinderen interesse voor kunst op te wekken. Voor hen is er de mogelijkheid een speurtocht te doen: ‘Zoek het plaatje’. Goed gevonden?  Dan is er een klein cadeautje.

Daarnaast zijn er zaterdag 18 november twee workshops voor kinderen:

13.00 – 14.30 : mozaïek maken met Patty van der Ende

15.00 – 17.00 :’jut’vogels maken met Jacintha van Beveren

 

Deze expositie van ART&JAZZ vindt weer plaats in Muzee, het Cultuuranker van Scheveningen. De Projectgroep  Scheveningse Salon bestaat uit: Aad van Duijneveldt, Marjolein Burbank, Tatty Pronk, Will Snijders-Twilt en Yvonne Meulman.

Inrichting: Geer Huybers. Sponsoren: Fonds 1818,  Muzee  Scheveningen en Stadsdeelkantoor Scheveningen.

Deelnemende kunstenaars: Aad van Duijneveldt, Agada Oosterbaan, Alberto Valentini, Annet Peet, Annette Zeijlstra, Cees Post, Corien Lievens, Corrie Huguenin, David Zijlstra, Dorine Kleinloog, Ellen Kleijn, Els van Asten, Elsbeth Morra, Etta Ingwersen, Evert van Rijssel, Flory Hofland, Flora Renteria, Gerda Klop, Gryts Lootsma, Henneke van der Spek, Henriëtte de Lange, Hugo Timmer, Inge Karel, Ingrid La Haye, Irene van der Does de Bye, Jacintha van Beveren, Jacques Bron, Jeanette Olyhoek, Jolanda van Atteveld, Katina Taale, Lydia Lindo, Margreeth Kortekaas, Marian van Duijneveldt, Marianne Nijhuis, Marianne van Vuren, Marjolein Burbank, Marleen Toebosch, Mary-Anne Wiertz, Monique Robben, Noha Obeid, Nora van Klingeren, Patty van der Ende, Pieter Kaltner, Resie Schlooz, Ries Kleijnen, Silvia Clavijo, Tatty Maria Pronk, Thea Heikens, Tosca Rossewij, Wiebe Dekker, Will Snijders-Twilt, Yun Sie, Yvonne Meulman.