Cultuuranker Muzee scheveningen

In het geheel gerestaureerde schoolgebouw uit 1877 wordt de geschiedenis van het vissersdorp en de badplaats getoond, samen met het wonderbaarlijke dierenleven onder de zeespiegel.

De vaste presentatie biedt een overzicht van de visserij en het dagelijks leven in vroeger tijden. Ook de geschiedenis van de bad- en strandcultuur sinds het begin van de negentiende eeuw wordt getoond.

In de Zeezaal waant men zich onder water. Hier krijgt de bezoeker een indruk van het onderwaterleven zoals dat te vinden is in de wereldzeeën. Korte informatieve filmpjes over verschillende diergroepen zoals haaien, inktvissen en koralen sluiten hierop aan.
In deze zaal staan ook de vier tropische aquaria met koralen, anemonen, zee-egels, zeesterren en prachtig gekleurde vissen,


Muzee Scheveningen heeft twee collecties onder beheer: een cultuurhistorische collectie van het voormalige Museum Scheveningen en een zeebiologische collectie van het voormalige Zeemuseum.
In 2006 zijn beide musea samen gegaan onder de naam Muzee Scheveningen.
De huidige collectie van Muzee Scheveningen te hierdoor te verdelen in een cultuurhistorisch deel en een zeebiologisch deel.

Muzee Scheveningen is vanaf 2013 cultuuranker van het stadsdeel Scheveningen.

De cultuurankers hebben een veelzijdige taak: zij moeten informatie bieden over culturele activiteiten in de gehele stad en daarnaast faciliteiten bieden aan scholen en culturele instellingen in het kader van binnenschoolse cultuureducatie. Ook bieden zij cursusruimte en podia aan en bemiddelen ze voor verschillende vormen van actieve cultuurparticipatie. Tot slot leggen zij verbindingen met maatschappelijke organisaties en bewonersgroepen in het stadsdeel teneinde een groter publiek te bereiken.