Muzee is nu ook te zien online

Muzee Scheveningen moet vanwege de coronamaatregelen helaas dicht tot 1 juni, maar het team van Muzee zit niet bij de pakken neer.

Samen met artiesten, kunstenaars en historici is het team volop bezig om muzikale juweeltjes, sociaalhistorische verhalen, en educatieve activiteiten digitaal te ontwikkelen.

Houd deze pagina in de gaten voor regelmatige updates, met leuke video’s, artikelen en activiteiten die je kunt downloaden.

Scheveningen (op z’n) hondjes gaat verder online

Muzee Scheveningen zet een bijzonder stukje Schevenings erfgoed in de spotlight; de Engelse hondjes. In de tentoonstelling “Scheveningen (op z’n) hondjes” wil Muzee alle Engelse hondjes uit Scheveningen samenbrengen.

Omdat het museum tijdelijk is gesloten zetten we dit project online voort en vragen we Scheveningers om hun verhalen te delen online.

Muzee Online voor KIDS!

Normaal kunnen kinderen in Muzee lekker rondstruinen, de klederdracht bekijken, op onderzoek uit in de Bomschuit, de levende vissen, zeepaardjes en garnalen nastaren of een speurtocht doen.

Nu dit eventjes niet kan maakt het educatie team van Muzee meerdere activiteiten en andere resources beschikbaar voor ouders en kinderen om de komende weken door te komen.

Veel plezier!

Muzee Sessions gaat van start

Muzee Session is Muzee’s eerste online serie van muzikale intermezzo’s speciaal opgenomen voor bewoners op Scheveningen. Michael Varekamp, jazztrompettist en een vaak geziene gast bij Muzee, is al begonnen met het opnemen van meerdere videotjes voor dit doeleinde.

Tess van der Zwet, Luna Zegers en The Voice winnaar Julia Zahra zullen binnenkort ook te ‘zien’ zijn bij Muzee.