Close icon

Klankbordgroep D&I

Binnen Muzee Scheveningen zijn diversiteit en inclusiviteit belangrijke speerpunten. Om meer inzicht te krijgen in de rol hiervan is de klankbordgroep D&I opgericht. Deze groep wordt vertegenwoordigd door mensen met verschillende achtergronden. Maak hieronder kennis met klankbord groep D&I.


Glodi Mbwete – Oprichter Ik Spreek
Glodi Mbwete is muzikant, spoken word dichter en oprichter van platform Ik Spreek. Ik Spreek biedt woordkunstenaars in Den Haag (en omgeving) een podium die niet de kans krijgen om hun verhaal te delen. Er zijn sprekers die zich niet gehoord voelen. Ik Spreek wil juist aan hen een podium bieden. Ik Spreek richt zich voornamelijk tot poëzie, spoken word, rap en zang. Vanuit deze visie denkt Glodi mee over welke verhalen nog niet een stem hebben in de programmering van Muzee.

Hester Huitema – Hoofd Tentoonstellingen, Museum het Rembrandthuis
Hester Huitema is projectleider en conceptontwikkelaar van tentoonstellingen. Naast haar functie als Hoofd Tentoonstellingen maakt ze binnen het Rembrandthuis deel uit van het Team diversiteit & inclusie. Ze heeft een studieachtergrond in Organisatiewetenschappen en verandermanagement waardoor ze als antropoloog/socioloog naar organisatieculturen kijkt. Ze gelooft dat inclusie niet zonder zelfreflectie en ontwikkeling van de bedrijfscultuur kan, omdat verandering dan niet alleen plaatsvindt aan de oppervlakte maar reikt tot in de haarvaten. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.