Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nico de Rooij en Jack de Bie – Concert voor twee piano’s

3 november 2019 om 15:30 - 17:00

€15

Met onder andere werken van Sergei Rachmaninoff, Leonard Bernstein (West Side Story), Aaron Copland (El Salón México), Claude Debussy en Nico de Rooij (Coda).

Zondag 3 november 2019 in Muzee Scheveningen, aanvang 15.30 uur, entree € 15.00.

 


Nico de Rooij
ontving zijn piano-onderricht van Marinus Flipse. Daarnaast studeerde hij compositie bij Jan van Dijk en slagwerk bij Frans van der Kraan aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Nico heeft zijn solistenexamen cum laude afgelegd. Daarna volgde hij succesvol een masterclass bij Malcolm Frager.
Als orkestpianist en solist was Nico werkzaam bij diverse radio-orkesten en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Van 1974 tot 2003 was hij de vaste pianist van het Nederlands Balletorkest. Nu treedt Nico op in verschillende ensembles, geeft hij recitals, componeert hij en draagt hij zijn kennis en enorme ervaring over aan zijn enthousiaste leerlingen.

Jack de Bie studeerde hoofdvak piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Janine Dacosta en Theo Bruins. Hij behaalde het eindexamen cum laude en ontving hiervoor tevens de grootste van de vier prijzen uit het Cuypersfonds. Na het Conservatorium volgde Jack de Bie meesterklassen bij onder andere Cyprien Katsaris, Youri Egorov en Eliana Rodriguez.
Naast het geven van solorecitals is Jack de Bie een bekwaam zangbegeleider. Hij werkte onder meer met Henk Smit, Marianne Blok, Elzbiéta Szmytka, Ernst-Daniel Smid en Wilma Driessen.
Jack de Bie treedt regelmatig op in verschillende kerken en zalen in het land. Hij heeft in Amsterdam-Zuid een bloeiende pianolespraktijk waar hij graag zijn muzikale ervaring doorgeeft aan zijn leerlingen.

De pianisten Nico de Rooij en Jack de Bie hebben samen al vele concerten gegeven voor twee piano’s. Zij hebben een gevarieerd repertoire, naast de klassieke en romantische werken spelen zij ook composities van onder andere W. Bolcom, A. Copland, R. Bennett, C. Bolling én werken van Nico de Rooij zelf.

Kaarten aan de kassa van Mzee of online onderaan deze pagina.

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are not yet available

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets are not yet available

Gegevens

Datum:
3 november 2019
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
Scheveningen, 2586 GT Nederland
Telefoon:
0703500830
Website:
www.Muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen
Telefoon:
070-3500830