Close icon

Activiteiten

Zeewierwandeling met Toine De Zeewierman

Er is geen betere plek om zeewier te ontdekken dan het strand. Samen met Toine de Zeewierman en met je […]

Er is geen betere plek om zeewier te ontdekken dan het strand. Samen met Toine de Zeewierman en met je tenen in het zand – & voor de avonturiers in het water – gaan we op zoek naar de plantaardige zilte versnaperingen van de Noordzee. Educatief, interactief en een heerlijke mini-proeverij na afloop.

Over Toine De Zeewierman
Toine Wilke alias De Zeewierman heeft als missie ons eten beter maken. Met zeewier. Hij is surfer, wetenschapper en levensgenieter. Toen Toine in Indonesië voor het eerst een blaadje zeewier at, ging er een wereld voor hem open: “Ik kon mijn 3 passies combineren én de wereld een stukje beter en lekkerder maken!”

In 2013 is Toine afgestudeerd bij ‘wereld zeewiergoeroe’ Stefan Kraan in Ierland. Daar leerde hij alle ins en outs over het voedsel van de toekomst. Eenmaal terug in Nederland wilde hij zeewier het voedsel van vandáág maken. Hij maakte 100 zeewierburgers op een surffestival, die binnen no-time uitverkocht waren. 1 jaar later was dit het beste wetenschappelijk/maatschappelijke idee van Nederland. 2 jaar later gaf Toine een TEDx talk over zeewier.

3 jaar later lagen zijn producten bij een aantal grote supermarktketens en groothandels, waaronder Albert Heijn en Sligro. 4 jaar later schreef De Zeewierman een Zeewierkookboek en stond hij in de Duurzame Jonge 100. 5 jaar later won hij de Nieuwe Helden prijs van VNO-NCW. En met mijn nieuwste creatie, De Zeewierbox, wil hij iedereen laten zien hoe lekker en gemakkelijk het is om thuis met zeewier te koken.

Startpunt: Biesieklette Scheveningen, Strandweg 10, 2586 JK Den Haag (open via Google Maps)
Data:
3 juni en 7 juli 2023 (wegens succes nieuwe datum!)
Tijd: 14:00-15:30 uur

Entree:
Volwassenen €15 / kind: €7.5
Ooievaarspas: Volwassenen €7.5 / kind: €3.75

zaterdag 3 juni 2023

Koop je ticket
14:00

zaterdag 8 juli 2023

Koop je ticket
14:00

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.