Close icon

Activiteiten

Vrijheidsmaaltijd

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Bij Muzee Scheveningen staat deze maaltijd in het thema van […]

Foto: Sven Benjamins

Vrijheid aan zee

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd.
Bij Muzee Scheveningen staat deze maaltijd in het thema van ‘Vrijheid aan Zee’. Scheveningen zelf is een bijzonder gebied geweest in de oorlogstijd en in Muzee worden culturele taallessen gegeven aan mensen die zijn gevlucht uit eigen land.
 

Op Bevrijdingsdag willen we samen met de buurt de vrijheid vieren. Dit doen we met een lunch en een aantal bijzonder sprekers.
Iedereen is welkom om aan te schuiven en wordt uitgenodigd een eigen gerecht (potluck) mee te nemen om te delen. Verwacht een lunch vol persoonlijke ontmoetingen en unieke verhalen aan de eettafel bij Muzee.

Datum: zondag 5 mei 2024
Inloop: 12:30 uur
Aanvang: 13.00 uur
Eindtijd: 15.30 uur
Entree: Gratis* met Potluck

*Potluck, neem een gerecht mee om te delen, dit is tevens je entree.

Wist je dat…dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep is gemaakt door Nick Toet?
Een Haagse chef & tv-presentator met een typische Scheveningse achternaam. Voor het recept van de Vrijheidssoep heeft hij zich laten inspireren door zijn oma’s tomatensoep, waar hij een Aziatische twist aan toevoegde met Koreaanse chilivlokken, miso en bosui. Als kleine jongen ging hij met zijn vader mee naar de visafslag, maar zijn favoriete plek is op het strand aan zee.

zondag 5 mei 2024

Koop je ticket
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.