Close icon

Activiteiten

Verhalenavond: Visserman ontmoet Peenbuiker

Je bent geen Hagenaar als je een Scheveninger bent. En in Loosduinen wordt nog steeds gesproken over de ‘annexatie van […]

Je bent geen Hagenaar als je een Scheveninger bent. En in Loosduinen wordt nog steeds gesproken over de ‘annexatie van 1923’. Beide stadsdelen hebben een mooi museum waar hun (cultuur)historie wordt bewaard en uitgedragen met veel vrijwillige inzet.

Op 28 oktober vertellen twee van die vrijwilligers – geboren en getogen in Scheveningen (visserman Gerard Breugem) en Loosduinen (‘Peenbuiker’ Riekelt Thierrij ) – het verhaal over hun wijk, het museum en over zichzelf. Hoe Gerard ternauwernood ontsnapte aan een zeeramp en Riekelt als scholier om 5 uur ’s ochtends zijn bed uit moest om komkommers te oogsten.

Kom met ons smullen van hun verhalen!

18.00 start met samen soep eten
18.45 start verhalen

Over Haags Verhaal
Het Haags Verhaal is een initiatief waarbij gemeenschappen uit Den Haag aan elkaar worden verbonden. We organiseren verhalenavonden waarbij gemeenschappen en groepen samenkomen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten.

Zo verleidt het Haags Verhaal mensen om in de geborgenheid van hun familie en gemeenschap de grens over te steken naar een andere wereld in hun eigen stad. Om elkaar beter te leren kennen.

* Let op: voor toegang tot dit concert is een geldige QR-code (test- herstel- of vaccinatie-bewijs) in de CoronaCheck-app vereist. Een gratis test kan aangevraagd worden via testenvoortoegang.org.

donderdag 28 oktober 2021

Koop je ticket
18:00

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.