Close icon

Activiteiten

UIT Festival: Muzee young talent take-over

Op vrijdag 2 september tijdens het UIT Festival geeft Muzee voor één avond de sleutel aan jongeren tussen de 16 […]

Op vrijdag 2 september tijdens het UIT Festival geeft Muzee voor één avond de sleutel aan jongeren tussen de 16 en 26 jaar. Zij zorgen voor een verrassend programma met Scheveningse talenten waarbij alle disciplines voorbijkomen. Denk aan een spoken word performance gebaseerd op de stijlkamers uit het museum, muzikale acts van Scheveningse talenten uit de wijk en meer!

Ontdek de verborgen talenten in de wijk en laat je je verassen. Ook bezoekers boven de 26 jaar zijn van harte welkom!

Tijd: 19.00-22.00 uur
Entree: €2,50

Met o.a.

Dans
Het choreografie debuut van Haagse danser Kenji van Nieuwenhuizen (bekend van o.a. Korzo). In zijn nieuwe duet ‘a geodesic’ onderzoekt hij samen met Carolina Wilkinson het belang van vallen en hoe we omgaan met de dingen die in ons in het leven laten vallen.

Kunst
The sea never sleeps is een immersieve audiovisuele installatie bestaande uit een groots Noordzeepanorama. Je ondergaat de vele gezichten van de zee die langzaam voorbij trekken, vloeiend van dag naar nacht, zwevend op de grens tussen realiteit en verbeelding.
Een compositie van zeeklanken omspoelen je gedachten. Alle beeld- en geluidsopnames zijn in een half jaar tijd opgenomen op het strand van Scheveningen waar de kunstenaar Piet Verkleij toentertijd vlakbij woonde.

Muziek
Miles O’Brien is een songwriter uit de stad achter de duinen. Op zijn 16e is hij begonnen met het schrijven van zijn eigen nummers en al snel nam dit zijn leven over. Naarmate hij ouder werd begonnen de mensen om hem heen een plek in de wereld te vinden. Waar de meeste gingen studeren of werken zat Miles jaren in zijn slaapkamer muziek te maken. Door middel van zijn muziek probeert hij erachter te komen wat het betekent om volwassen te worden.
De slaapkamer was leuk maar de wereld is groter dan vier muren. Het is tijd!

Hapjes en drankjes
Drink in visserscafé de Halve Vleet een drankje en op de binnenplaats van het museum kun je een heerlijk hapje kopen verzorgd door Lelydorp Catering.

vrijdag 2 september 2022

Koop je ticket
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.