Close icon

Activiteiten

UIT Festival: Muzee young talent take-over

Op vrijdag 2 september vindt het UIT Festival in Muzee plaats. Dit keer organiseert Muzee het helemaal anders. Aan de […]

Op vrijdag 2 september vindt het UIT Festival in Muzee plaats. Dit keer organiseert Muzee het helemaal anders. Aan de jongere werknemers is gevraagd om voor het UIT Festival een programma samen te stellen met artiesten en kunstenaars die hen inspireren. En verrassend is het! Kom langs en beleef het zelf. Er is kunst, muziek, dans, spoken word en meer! De entree is 2,50 euro. Ook bezoekers boven de 26 jaar zijn van harte welkom!

Inloop: vanaf 19.00 uur.
Drink in visserscafé de Halve Vleet een drankje en op de binnenplaats van het museum kun je een heerlijk hapje kopen verzorgd door Lelydorp Catering.

Ontdek het programma hieronder: 

19.30 uur
Miles O’Brien – Muziek
Miles O’Brien is een songwriter uit de stad achter de duinen. Op zijn 16e is hij begonnen met het schrijven van zijn eigen nummers en al snel nam dit zijn leven over. Naarmate hij ouder werd begonnen de mensen om hem heen een plek in de wereld te vinden. Waar de meeste gingen studeren of werken zat Miles jaren in zijn slaapkamer muziek te maken. Door middel van zijn muziek probeert hij erachter te komen wat het betekent om volwassen te worden.
De slaapkamer was leuk maar de wereld is groter dan vier muren. Het is tijd!

20.00 uur
Suzette Bousema – Kunst
Suzette Bousema (1995) brengt in samenwerking met wetenschappers hedendaagse milieuthema’s in beeld. Planetaire omstandigheden en onze plaats daarin zijn het uitgangspunt in haar werk; de manier waarop mensen zich bemoeien met de natuur en hoe we ons op individueel niveau tot de aarde verhouden. Ze werkt interdisciplinair met fotografie, grafiek, glasblazen, weven, geluid, geur en organische materialen zoals zeewier.

20.30 uur
Kenji van Nieuwenhuizen & Carolina Wilkinson – Dans
Het choreografie debuut van Haagse danser Kenji van Nieuwenhuizen (bekend van o.a. Korzo). In zijn nieuwe duet ‘a geodesic’ onderzoekt hij samen met Carolina Wilkinson het belang van vallen en hoe we omgaan met de dingen die in ons in het leven laten vallen.

20.55 uur
Piet Verkleij – Kunst
The sea never sleeps is een immersieve audiovisuele installatie bestaande uit een groots Noordzeepanorama. Je ondergaat de vele gezichten van de zee die langzaam voorbij trekken, vloeiend van dag naar nacht, zwevend op de grens tussen realiteit en verbeelding. Een compositie van zeeklanken omspoelen je gedachten. Alle beeld- en geluidsopnames zijn in een half jaar tijd opgenomen op het strand van Scheveningen waar de kunstenaar Piet Verkleij toentertijd vlakbij woonde.

21.30 uur
Shishani Muziek
Shishani betekent ‘kroon’ in een van de moedertalen van Namibië. Ze is een uniek veelzijdige artieste wiens muziek genres en culturen overstijgt. Shishani is een zangeres, gitarist en songwriter, geliefd om haar rustgevende en krachtige stem.
Tijdens haar carrière heeft Shishani meerdere prijzen en nominaties ontvangen en internationaal getoerd. Haar roots zijn Namibisch en Belgisch, maar ze groeide vooral op in Nederland. Door haar werk komen deze werelden samen. Haar vocale geluid heeft zowel een mystieke lichtheid als de kracht om de ziel te doorboren met de geest van een activist die door haar teksten loopt.

vrijdag 2 september 2022

Koop je ticket
19:00
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.