Close icon

Activiteiten

Tess Merlot

“De bliksem sloeg in, de eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde.”  Vanaf dat moment was er overal muziek. […]

“De bliksem sloeg in, de eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde.” 

Vanaf dat moment was er overal muziek. Na honderden shows te hebben gespeeld, bleef de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte laten komen zoals alleen Franse fakkelliederen dat kunnen. Met haar eigen catalogus en iconische liedjes van Jacques Brel, Edith Piaf en Charles Aznavour.

Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen te verenigen, bracht Tess in 2017 haar eerste EP Chansons pour non-francophones uit. In 2019 betoverde ze een bomvol Paradiso in Amsterdam met haar nummer ‘Mon Paris’. In de aanloop naar de release van haar debuutalbum ‘Laissez-moi’ in juli 2021 kregen de liedjes van Tess uitgebreide airplay op meerdere populaire Nederlandse radiostations, zoals NPO Radio 1, 2 en 5 en de Belgische VRT 2. In 2022 en 2023 vervolgde haar tour door Nederland met haar eigen band en internationaal befaamde trompettist Michael Varekamp en The Legends. In 2023 deed ze haar eerste grote tournee in het buitenland, waarbij locaties in WA, Australië, zoals de Ellington Jazz Club en Lyric’s Underground, uitverkocht waren, wat de aandacht trok van SBS Australia. Haar nieuwe album verschijnt in maart 2024. 

Of Tess nu met haar band of met een heel orkest het podium betreedt, een onweerstaanbare levensvreugde is vanzelfsprekend terwijl chansons in hun puurste vorm door de kamer worden gestrooid. De ene keer is het uitgekleed en puur, de andere keer grotesk en gewaagd. Wat er ook nodig is om ze recht te doen. En elke keer als Tess de chansons hun werk laat doen, ontstaat er magie.

Datum: vrijdag 24 mei 2024
Aanvang: 20.00 uur
Eindtijd: 22.00 uur
Entree: €20 inclusief pauzedrankje

vrijdag 24 mei 2024

Koop je ticket
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.