Close icon

Activiteiten

Spotlight Festival

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september opent Spotlight Festival Den Haag het culturele seizoen 2023-2024. Kom langs voor een sneak […]

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 september opent Spotlight Festival Den Haag het culturele seizoen 2023-2024. Kom langs voor een sneak preview van alle artiesten en podia die je komend seizoen kunt zien.

Muzee is het museale cultuuranker van Scheveningen. Je duikt er in de geschiedenis van Scheveningen, ontdekt de surfcultuur van vroeger tot nu en leert alles over innovaties aan de kust. Muzee heeft altijd een programma voor families, van workshops tot voorstellingen en ontdekroutes. Elke woensdag kun je in het Zeelab helemaal los op de mooiste creaties.  

Ook dit seizoen is er weer van alles te beleven, je ontdekt het tijdens het Spotlight Festival! Zie onderstaand het totale programma. Het programma op 2 september wordt feestelijk geopend door de jonge violist Abel Rodriguez Garcia van het Residentie Orkest. 

Let op: Voor sommige workshops is het nodig om een plekje te reserveren. 

 • Beschilder jouw eigen vlag (AL) – Paint a Future
  doorlopend 11.00 – 17.00 uur
  Wat is jouw wens voor onze planeet en oceanen? Laat het zien in jouw eigen schildering. Niet op papier, maar op een echt zeil van een schip! We maken er een vlag van, laat jouw wens wapperen in de wind.  De workshop wordt gegeven door Paint a Future, een organisatie die samen met kinderen, zeilers en kunstenaars scheepszeilen beschildert. Paint a Future is opgericht door kunstenares Hetty van der Linden. Over de hele wereld schildert ze met kinderen in achterstandsituaties om er grote schilderijen van te laten maken door regionale kunstenaars.


   

 • Stap uit de schaduw! (6+) Workshop van Festival de Betovering
  doorlopend 11.00 – 17.00 uur
  Ga samen met Festival de Betovering aan de slag tijdens het Spotlight Festival. We nemen je mee naar de wereld die ontstaat wanneer jij je ogen sluit en gaat slapen. Want… wat doet jouw schaduw eigenlijk als je slaapt? Barst jouw schaduw ’s nachts van de energie? Tijdens deze maak-workshop kun je laten zien welke avonturen je schaduw meemaakt als je slaapt. Kom langs en vergeet je schaduw niet mee te nemen!


 • Workshop Haags Theaterhuis (7+) – Onderwaterwereld
  11.30 – 12.30 uur /  Reserveer hier
  Geloof je dat er onderwater andere werelden bestaan en dat daar onbekende wezens leven? Wat voor wezens zijn dat? Hoe zien ze eruit? Hebben ze een mond, twee ogen, benen en armen net zoals mensen? Of hebben ze misschien 20 ogen, veel haar en lopen ze er op hun 3 benen achteruit huppelend? In deze workshop gaan we onderzoeken hoe onderwaterschepsels uit andere werelden er uit zouden kunnen zien en hoe ze zich zouden gedragen, bewegen en praten met elkaar. Met verschillende materialen gaan we de wezens tot leven wekken.  Wie weet ga je als een bijzonder zeewezentje weer naar huis..


 • Leer drummen… op emmers (6+) – Percussieschool Sans Metre
  13.00 – 14.00 uur / Reserveer hier
  Met je schepje en je emmertje ontdek je op het strand de mooiste zand en schelpdieren. Maar wist je dat je met de emmertjes ook kunt drummen? Percussionist Arno Willikes neemt je mee door Muzee Scheveningen en leert jou de basistechnieken van het drummen. Na afloop kan je dit laten horen aan je (groot)ouders, broertjes, zusjes of vriendjes.


 • Ukkieconcert (1+)
  14.30 – 15.15 uur / Reserveer hier
  Iedere maand zijn er ukkieconcerten is Muzee, een eerste kennismaking van baby’s en peuters met muziek; lekker luisteren of ongedwongen zingen en bewegen, begeleid door wisselende instrumenten. Zo ontdekken peuters nieuwe woorden, liedjes, spelletjes, ritmes en bewegingen. Het is één grote ontdekkingstocht. Kom en geniet vanmiddag naar Muzee en maak kennis met het ukkieconcert, voor zowel kind als ouder!


 • Zeewierdansen (3+) – Sharani Sowikromo
  15.30 – 16.00 uur / Reserveer hier
  Wil je net als zeewier dansen in de zee?  Sharani Sowikromo leert jou hoe je met je lichaam sierlijke bewegingen kunt maken zoals zeewier danst in de zee. Natuurlijk mogen papa/mama, opa/oma meedoen.  Muzee heeft een expositie over zeewier, kinderen kunnen beleven wat je allemaal met zeewier kunt. Ga met het speciale DoeBlad op ontdekking in de tentoonstelling of onderzoek en maak er op los in het Zeelab!

zaterdag 2 september 2023

Koop je ticket
11:00
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.