Close icon

Activiteiten

Singer Songwriter Sundays met Teddy Macrander

Muzee geeft een podium aan jonge talentvolle makers, de ‘verborgen parels’. Zij krijgen de kans om zichzelf aan het grote […]

Muzee geeft een podium aan jonge talentvolle makers, de ‘verborgen parels’. Zij krijgen de kans om zichzelf aan het grote publiek te presenteren in een bijzondere setting tussen de bekende topstukken van Isaac Israëls en Mesdag. De talenten vertellen hun verhaal op hun eigen unieke manier. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: spoken word, muziektheater, beeldende kunst of een spannend interview. Muzee moedigt de makers aan het experiment op te zoeken door ze carte blanche te geven. De talenten kunnen gebruik maken van het netwerk en de faciliteiten van Muzee waardoor ze de volgende stap kunnen zetten in hun professionele ontwikkeling.

Zondag 23 april vindt onder Muzee’s programma ‘Verborgen Parels’ de tweede editie van Singer Songwriter Sundays plaats. Hier zullen Babette Zwinkels en Amber Rosa Lynn optreden. “Babette ken ik van o.a. Kunstbende waar ik ook aan mee heb gedaan. Ze heeft een geweldig stem.”

“Graag bied ik jonge talenten die ik tijdens mijn eigen optredens tegenkom een plek op een podium” vertelt Teddy Macrander ons. Via haar terugkerende concept ‘Singer Songwriter Sunday’ in Muzee programmeert Teddy opkomende talenten die we laten misschien (en hopelijk) terugzien op grote podia. “Ze zijn stuk voor stuk ontzettend goed. Het is leuk om te zien hoe ze mensen altijd weten te verassen met hun stem en performance.”

Babette Zwinkels
Babette is een 20-jarige songwriter met een liefde voor de Nederlandse taal. Ze studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium voor muziekdocent en zingt naar haar eigen muziek ook voor Franstalige nummers. Met haar kraakheldere, lichte stem brengt ze dromerige nummers die tussen pop en kleinkunst in zitten. In 2020 won Babette de landelijke finale van Kunstbende in de categorie Muziek, waarna ze de studio in ging voor haar debuut EP ‘Zie jij?’.

Amber Rosa Lynn
“Amber is de jongste van de zondag-programmering, haar ken ik van muziekschool YMCA, waar ik zelf vroeger ook bandcoaching heb gehad. Ze viel me toentertijd al op omdat ze een hele fijne stem heeft. Ik heb haar al eens eerder geprogrammeerd voor een muziekmiddag in Scheveningen.” Amber Rosa Lynn is 15 jaar oud en schrijft en zingt haar eigen nummers. Al vanaf haar 7e is ze vol op bezig met muziek. Recentelijk bracht ze twee nummers uit: ‘Overthinking’ en ‘Last Dance’. Ook deed zij dit jaar mee aan de Talent Events waarbij ze in de finale staat! “Mijn droom is om later bij de Herman Brood Academie te mogen studeren en uiteindelijk om van mijn muziek echt mijn brood er mee te kunnen verdienen”.

En wie is Teddy zelf?
Met haar heldere stem en eigenzinnige
folksongs is singer-songwriter Teddy Macrander een opvallende naam in Den Haag. Ze stond in de finale van talentenjacht Art Rocks in Paradiso, speelde op het Life I Live festival en behaalde de derde plek tijdens de finale van de Nobel Awards in Gebr. De Nobel. Ze schrijft haar eigen nummers en wordt geïnspireerd door artiesten als Astrid S., First Aid Kit, Alec Benjamin, John Mayer, Ilse de Lange, Tori Kelly & Gabrielle Aplin e.d.  

Tijd
15:00 – Show Amber Rosa Lynn
15:30 – Show Babette Zwinkels
Na afloop van het programma zal er een DJ aanwezig zijn die nog wat gezellige plaatjes draait.

Prijs
Voor het bijwonen van dit event hoef je geen apart kaartje te kopen; je betaalt alleen voor de toegang tot het museum.
Jongeren onder de 26 jaar krijgen 50% korting. Op vertoon van de museumkaart is de entree gratis.
Tip: combineer het met een museumbezoek! We zijn open vanaf 11.00 uur.

Heb je vragen of ben jij misschien een verborgen parel en nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden?  Neem contact op met Sarah van Soldt via [email protected]

zondag 23 april 2023

Koop je ticket
15:00

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.