Close icon

Activiteiten

Scheveningse Dag

Bezoek de ‘Scheveningse Dag’ op 24 juni van 11.00 – 17.00 uur in en om het museumgebouw aan de Neptunusstraat. […]

Bezoek de ‘Scheveningse Dag’ op 24 juni van 11.00 – 17.00 uur in en om het museumgebouw aan de Neptunusstraat. De Vrienden van Muzee Scheveningen organiseren deze dag. De toegang is gratis.

Er vinden demonstraties plaats van oude ambachten, zoals haringsnijden, kettelen, nettenboeten en nettenbreien. Ontdek hoe mutsen worden geplooid en glas wordt gegraveerd. Naast deze demonstraties is er een gezellige markt met veel kraampjes. Behalve typisch Scheveningse artikelen worden er ook boeken, foto’s en kaarten verkocht. De Historische en Genealogische Vereniging Scheveningen (HGVS) en Donateurs Muzee zijn aanwezig. Jaap Pronk toont graag zijn collectie foto’s van oud-Scheveningen.

Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten. Er is een ruim aanbod van allerlei (Scheveningse) lekkernijen. De Scheveningse Dag wordt op 24 juni om 11.00 uur geopend door Geert Gunneweg en Mink Kuijt van het boek “Terug op Scheveningen”. Daarna volgt een optreden door Diana Meijer Dance & ShowBizz Academy, het Shantykoor Scheveningen en is er een klederdrachtshow uit Katwijk. ’s Middags treedt het Shantykoor opnieuw op, gevolgd door de dames zanggroep Memories en de band Ragmob o.l.v. Arie Spaans. Speciaal voor de kinderen staat er een grabbelton. Kinderen kunnen zich laten schminken. Het oude Scheveningen herleeft op de Scheveningse Dag!

De toegang tot het museum is gratis. Bezoekers kunnen de tentoonstelling WEED bezoeken. Ontdek hoe kunstenaars, designers en ondernemers zich lieten inspireren door deze ‘superheld uit zee’. Kan zeewier de toekomst van Scheveningen zijn?

Entree: gratis
Tijd: 11.00-17.00 uur

zaterdag 24 juni 2023

Koop je ticket
11:00
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.