Close icon

Activiteiten

Rendez-vous: Karel de Rooij & bijzondere vrienden

Groots kleinkunstenaar Karel de Rooij, bij velen bekend als Mini uit het theater duo Mini & Maxi, gaat in zee met Muzee voor de organisatie van drie spraakmakende rendez-vous.

Groots kleinkunstenaar Karel de Rooij, bij velen bekend als Mini uit het theater duo Mini & Maxi, gaat in zee met Muzee voor de organisatie van drie spraakmakende rendez-vous. Deze zondagochtenden staan in het teken van een bijzonder gesprek met minstens zulke bijzondere gasten én eventueel een heerlijk ontbijt voor de bezoeker. Met zijn gasten praat Karel over de hoogtijdagen van variété/circus/muziek/cabaret op Scheveningen en het entertainment van nu.

Hans Klok, Kees van Kooten, Yvonne Keuls en vele anderen

Zo gaat Karel de Rooij onder andere in gesprek met illusionist Hans Klok over de grandeur van destijds, en hoe we deze weer kunnen terugbrengen in onze internationale badplaats. Met cabaretier en schrijver Kees van Kooten en zijn vrouw Barbara reist Karel terug naar de tijd dat Kees, een jongen uit de Vreeswijkstraat, zijn vriendin bezocht die boven Palais de Danse woonde, omdat haar vader daar directeur was en met Yvonne Keuls wie een mooi verhaal deelt toen ze vanuit Nederlands-Indië net in Nederland was.

Kom ontbijten op het nieuwe terras van Muzee. Op 14, 21 en 28 augustus 2022 gaat Karel in gesprek met zijn gast(en). Wil je een mooie anekdote over Scheveningen uit die tijd delen, dan is dat uiteraard mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de olifanten van Circus Strassburger op het strand, of legendarische optredens van wereldberoemde sterren? Laat het ons vooral weten door een e-mail te sturen naar: [email protected].

Data: 14, 21 en 28 augustus

Programma: 
09.45 – 10.30 uur: ontbijt
10.30 – 11.20 uur: rendez-vous met Karel de Rooij & bijzondere vrienden
11.30 – 12.15 uur: optreden van talentvolle artiesten.

Entree: 
€15 Entree rendez-vous met Karel de Rooij & bijzondere vrienden.
€25 Entree rendez-vous met Karel de Rooij & bijzondere vrienden incl. ontbijt.
€40 Passe-partout 14, 21 en 28 augustus entree rendez-vous met Karel de Rooij & bijzondere vrienden.
€70 Passe-partout 14, 21 en 28 augustus entree rendez-vous met Karel de Rooij & bijzondere vrienden incl. ontbijt.

Toegang tot de expositie Karels Koffer – Magie in Muzee is inbegrepen.

AGENDA

zondag 14 augustus | Thema Variété-Circus met Hans Klok (uitverkocht)

Karel de Rooij gaat in gesprek met illusionist Hans Klok, de man die als geen ander weet waar de kansen in onze internationale badplaats zouden kunnen liggen om de grandeur weer terug te krijgen die het verdient.

Cinemagie
door Yvo Verschoor

Yvo Verschoor geniet inmiddels grote bekendheid als het gaat om het “ouderwets” live begeleiden van (stomme) film. Hij weet als geen ander de sfeer op te roepen van de tijd van Charlie Chaplin en Laurel & Hardy. Yvo is goed in staat om onderwerpen zoals bijvoorbeeld “het ontstaan van het variété” te vertellen in combinatie met live-begeleiding van de filmfragmenten die hij hierbij toont. Kortweg: filmvertellingen. In dit geval over het ontstaan van het variété.

Magie door Niek Takens

Niek (1997) goochelt vanaf zijn 7e jaar. Hij begon met ‘close-up’ goochelen, waarbij hij gecoacht werd door Richard Ros. Hiermee won Niek diverse prijzen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Junioren t/m 18 jaar. Vanaf zijn 14e is Niek zich gaan specialiseren in manipulatie. Hierbij wordt hij gecoacht door Ger Copper, oprichter van ‘The Dutch School Of Magic’ en Mike Walther. Niek won meerdere keren het NK en behaalde prijzen in o.a.: Frankrijk, Italie en Engeland.Sinds februari 2017 mag Niek Takens zich officieel Europese vice-kampioen noemen. Ook heeft Niek optredens mogen verzorgen in o.a. Las Vegas en Shanghai.

zondag 21 augustus | Thema Muziek – Theater met Yvonne Keuls (uitverkocht)

Karel de Rooij in gesprek met Yvonne Keuls. Toen Yvonne vanuit Nederlands-Indië net in Nederland was mocht je voor 30 gulden drie maanden lang naar alle voorstellingen in het Kurhaus. Gretig als zij was heeft Yvonne daar honderden voorstellingen gezien. Zet daar tegenover violist Karel Ligtenberg, vanaf de jaren na de oorlog lid van het Residentie Orkest en het gesprek kan losgaan. Hij heeft onder vele grote internationale dirigenten gespeeld in het Kurhaus. Maar het gaat ook over Pia Beck en over Sandor Vidak, de huispianist van het Kurhaus. Fotograaf Ronald Speijer, zoon van de poffertjeskraam op het Kurhausplein, sloop toen al overal naar binnen…

Muzikaal totaaltheater door de Omniband
De Omniband is een muziektheatertrio bestaande uit de drie jonge multi-instrumentalisten Sander Borst, Douwe Nauta en Jochem van Hoogdalem. Geïnspireerd door de Ashton Brothers, Släpstick (de Wëreldbänd), Mini & Maxi en nog veel meer presenteren zij ‘Hè, gezellig!’ in regie van Willem van Baarsen. Een wervelende voorstelling waarin 3 muzikanten, 26 instrumenten en muziek uit alle windstreken je om de oren vliegen en je constant blijven verrassen.

zondag 28 augustus | Thema Kurhaus Cabaret en Palais de Danse met Kees & Barbara van Kooten en Wieteke van Dort (uitverkocht)

Karel de Rooij in gesprek met Kees en Barbara van Kooten. Barbara’s vader was directeur van Palais de Danse, waar o.a. grote internationale orkesten speelden en je tot in de late uren kon dansen. Salle de Theatre werd Cabaret Artistique en later Palais de Danse aan het Gevers Deynootplein op Scheveningen was ook de speeltuin van Haagse bands die later uitgroeiden tot Nederlands trots met internationale allure, zoals Tielman Brothers.
Extra gast deze ochtend is Wieteke van Dort, ze vertelt over haar betrokkenheid bij het eerste programma van cabaretier Wim Kan op Scheveningen.

Kleinkunst door Tobias Wenting
Kleinkunstenaar en pianist Tobias Wenting ken je misschien als de winnaar van de open audities op The Funniest Festival Ever 2021. Sinds zijn zevende speelt Tobias Wenting al piano. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (de School Voor Jong Talent), de Musicube Academy in Bonn, het Conservatorium te Arnhem (Compositie voor Film en Theater) en aan de Koningstheateracademie in Den Bosch, de enige cabaretopleiding van ons land. Een waar talent én podiumbeest.


Rendez-vous met Karel de Rooij & bijzondere vrienden is onderdeel van de expositie ‘Karels Koffer – Magie in Muzee’. Bezoekers van het zondagochtendprogramma mogen deze expositie vrij bezichtigen.

zondag 14 augustus 2022

Koop je ticket
09:45

zondag 21 augustus 2022

Koop je ticket
09:45

zondag 28 augustus 2022

Koop je ticket
09:45

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.