Close icon

Activiteiten

Niets te verliezen – Cat Smits

Niets te verliezen is een artistieke samenwerking van Cat Smits met componist en saxofonist Floris van der Vlugt en dichter en filmmaker Nafiss Nia.

* Let op: voor toegang tot dit concert is een geldige QR-code (test- herstel- of vaccinatie-bewijs) in de CoronaCheck-app vereist. Een gratis test kan aangevraagd worden via testenvoortoegang.org.

Niets te verliezen is een artistieke samenwerking van Cat Smits met componist en saxofonist Floris van der Vlugt en dichter en filmmaker Nafiss Nia. Deze samenwerking kwam in de Covid19 periode in een stroomversnelling terecht. Plotseling was ervoor even een zee van tijd, en daaruit wilden we moois en hoopvols halen. Op afstand, in lockdown. En toch in verbinding. We vertalen gedichten van Nafiss naar beeld en geluid. Voor ieder gedicht kiest Cat een kunstwerk om haar foam-sculpturen op te baseren. De eerste sculpturen zijn geïnspireerd op Picasso, Guayasamín en Banksy. Deze muzikale beeldgedichten zijn als losse acts te boeken, en als muziekvideo’s online te bekijken.

Drie gedichten zijn al in het Pleinteater als pilot voor een mini (Covid-proof) publiek gespeeld. Zie hieronder de opgenomen live stream. In seizoen 21/22 komt de voorstelling ‘Niets te verliezen’ uit, waarin de 10 gedichten met elkaar worden verbonden door het verhaal van Nafiss. Overkoepelend is het gevoel van gedwongen afstand die, mede door Nafiss’ vluchtgeschiedenis en het missen van haar geboorteland Iran, weerklinkt in haar gedichten. Dit gevoel resoneert met de gedwongen afstand en het missen van familie en vrienden waarmee mensen door Covid19 geconfronteerd worden.

Inloop: 18.30 uur
Aanvang: 19.00 uur
Entree: €15 (incl. 1 drankje)

zaterdag 18 december 2021

Koop je ticket

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.