Close icon

Activiteiten

Niets te verliezen – Cat Smits Company

Niets te verliezen is een artistieke samenwerking van Cat Smits met componist en saxofonist Floris van der Vlugt en dichter en filmmaker Nafiss Nia.

* Deze voorstelling is verplaatst naar 3 maart 2022, ticketkopers hebben reeds bericht ontvangen.
* Let op: voor toegang tot dit evenement is een geldige QR-code (test- herstel- of vaccinatie-bewijs) in de CoronaCheck-app vereist. Een gratis test kan aangevraagd worden via testenvoortoegang.org.

Het meisje Nafiss wordt geboren in Isfahan, Iran. Haar leven begint rooskleurig, maar al snel verandert dat. ‘Op mijn twaalfde ben ik volwassen geworden. Het jaar daarvoor vond de revolutie plaats, het jaar daarna begon een oorlog die acht jaar duurde.’ Aangemoedigd door haar vader, besluit Nafiss te vluchten. Een lange reis volgt. Haar herinneringen bewaart ze in haar gedichten. ‘Weggaan is een gok die aan de spijker van angst hangt.’ 

Via deze gedichten reizen we met Nafiss mee door de tijd. We vertalen ze in poëtische, spannende, absurde, eenzame en hoopvolle beelden en muziek. We reizen langs een granaatappelboom die groeit en weer instort. We zien hoe haar dromen haar naar de keel grijpen en horen hoe de muziek het meisje de vijver van volwassenheid in trekt. Zo ontstaat er een muzikale beeldentuin aan herinneringen, bespeeld door beeldend theatermaker/poppenspeler Cat Smits, componist/saxofonist Floris van der Vlugt en dichter Nafiss Nia. Tenslotte komt het jonge meisje aan in het heden en staat ze oog in oog met haar volwassen zelf. Had ze werkelijk niets te verliezen?

Gedichten/script: Nafiss Nia
Regie/foam sculpturen: Cat Smits
Compositie: Floris van der Vlugt
Spel: Djahan Manuela Mazhari Perez, Floris van der Vlugt, Cat Smits
Lichtontwerp: Jan Sol
Video: Thomas Brand
Decor: Tessa Verbei
Eindregie: Berith Danse
Productie: Noëmi Vilchez
Foto’s: De Schaapjesfabriek

Inloop: 18.30 uur
Aanvang: 19.00 uur
Entree: €15 (incl. 1 drankje)

donderdag 3 maart 2022

Koop je ticket
19:00

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.