Close icon

Activiteiten

Miles Davis op Scheveningen, a tribute to Miles Davis

Trompetlegende Miles Davis speelde veertig jaar geleden voor het eerst op een Haags podium, en wel in het Kurhaus. Michael […]

Trompetlegende Miles Davis speelde veertig jaar geleden voor het eerst op een Haags podium, en wel in het Kurhaus. Michael Varekamp & the Legends brengen op feestelijke en unieke wijze een ode aan ‘The Picasso of Jazz’ met een concert in de Lourdeskerk.

Deze voorstelling is een programma van Muzee Scheveningen als onderdeel van Club Lourdes. Kaarten zijn € 20 en kunnen worden besteld via de Zuiderstrandtheater website.

MILES: The Picasso of Jazz
Tijdens dit concert wordt geput uit het grote oevre van Miles. Niet voor niets is een van zijn bijnamen ‘The Picasso of Jazz’. Als geen ander wist Miles zichzelf en de jazz keer op keer te vernieuwen. Miles Davis stond bekend om zijn geniale ingevingen en gepassioneerde levensstijl. De muziek die hij aanraakte zou daarna nooit meer hetzelfde zijn. Kind of Blue en Ascenseur pour l’Echafaud behoren tot de meest legendarische albums uit de jazz.

In de gelederen vinden we o.a. gitaarwonder Jerome Hol en de Nederlandse baslegende Harry Emmery. Het concert bestaat uit twee sets geeft een overzicht van vele fases van de carrière van Miles en zal worden ondersteund door visuals van Job Geheniau. Het concert geeft een overzicht van de hoogtepunten uit veertig jaar Miles Davis!

Michael Varekamp
De Haagse en tegenwoordig in Scheveningen woonachtige jazztrompettist Michael Varekamp liet zich al vroeg inspireren door Miles en wijdde er een belangrijk deel van zijn carrière aan. Samen met The Legends maakte hij de theatervoorstelling Miles! en tourde door heel Europa met de Miles’ voormalige stersolist in de jaren zeventig, Sonny Fortune. Varekamp verzorgt maandelijks een themaconcert in Muzee en stelde samen met The Legends speciaal voor dit event een all star groep samen die bestaat uit het neusje van de zalm van de Europese Jazz.

Michael trekt volle zalen met theaterprogramma’s over o.a. Miles Davis, Louis Armstrong en Billie Holiday. Hij tourde over de gehele wereld met oa. Miles Davis alumnus Sonny Fortune. Hij trad op in Birdland en Jazz at Lincoln Center New York en speelde met Scott Hamilton, David Murray en Branford Marsalis. Hij ontving in Japan de Kobe Award voor buitengewoon talent.

Het concert zal worden ingeleid door een presentatie (‘Stories & Film’) over het leven van Miles Davis. Centraal hierbij staan zijn verschillende stijlen en zijn invloed op de ontwikkeling van de jazz. Aansluitend zal het concert plaats vinden.

Pers:

‘A Tribute to Miles….Michael Varekamp has a Astonishing sound and beautiful phrasing…’  –Le Monde

‘Ik betwijfel of Miles en Jimi Hendrix een betere plaat gemaakt zouden hebben. Met afstand de beste cd van het jaar’ –Jazzflits

‘Michael Varekamp speelt net zo grenzeloos als Louis Armstrong..’  –NRC

Foto: Anoek van Nunen

zondag 1 maart 2020

Koop je ticket
16:00
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.