Close icon

Activiteiten

Friday Night Jazz: Mike LeDonne & Vincent Herring

Start ” That Feeling Tour” met Mike LeDonne (USA) en Vincent Herring (USA) Het trouwe Muzee jazzpubliek en hopelijk ook de nieuwkomers van FridayNight Jazz maken zich op voor een highlight. Twee toppers uit de NewYorkse jazzscene, pianist en Hammondorganist Mike LeDonne en altsaxofonist Vincent Herring starten hun “That Feeling […]

Alt

Start ” That Feeling Tour” met Mike LeDonne (USA) en Vincent Herring (USA)

Het trouwe Muzee jazzpubliek en hopelijk ook de nieuwkomers van FridayNight Jazz maken zich op voor een highlight. Twee toppers uit de NewYorkse jazzscene, pianist en Hammondorganist Mike LeDonne en altsaxofonist Vincent Herring starten hun “That Feeling Tour” op 5 april in Muzee.

Uniek feit is dat Mike LeDonne (63) de enige van zijn generatie is die met de”old masters” heeft gespeeld. Als huispianist begin jaren 80 in de NYC Jazzclub Ryans speelde hij met Benny Goodman en Roy Eldridge.
Vervolgens met de Bebop masters, o.a. Dizzy Gillespie, Sonny Rollins en George Coleman. 11 jaar was hij musical director van het legendarische Milt Jackson Quartet. Wij gaan Mike op de echte Hammond B3 horen waarop hij tot de absolute wereldtop behoort. Oscar Peterson noemde hem al één van zijn favoriete pianisten van zijn tijd. Mike is op meer dan 200 opnames te horen waarvan 20 onder zijn eigen naam.

Altsaxofonist Vincent Herring (54) begon als 11 jarige in schoolbandjeste spelen. Hij was 16 toen hij met een beurs aan de California State University ging studeren. Begin jaren 80 verhuisde hij naar New York en al snel volgden engagements bij Lionel Hampton en Nat Adderley waarmee hij meermaals op wereldtournee ging. Ook speelde hij met Art Blakey and The Jazzmessengers, Wynton Marsalis en Cedar Walton om er maar een paar te noemen.
Met zijn uiterst virtuoos en intens soulful spel staat hij heel dicht bij de muziek van Charlie Parker met een eigen en eigentijdse interpretatie ervan.
Vincent is op meer dan 250 opnames te horen, waarvan 20 onder zijn naam.

Begeleid worden Mike en Vincent in Muzee en op de tournee door Nederlanden Duitsland door gitarist Martien Oster en drummer Hans Braber.

5 april 2019, aanvang 20.30 uur. Kaarten € 17,50 te verkrijgen onderaan deze pagina of bij de receptie van Muzee.

 

Vincent Herring

 

vrijdag 5 april 2019

Koop je ticket
20:30

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.