Close icon

Activiteiten

Michael Varekamp in Muzee

Op zondagmiddag neemt Michael Varekamp op geheel eigen wijze het publiek mee op een tocht door de geschiedenis van de jazz.

* Let op: voor toegang tot dit evenement is een geldige QR-code (test- herstel- of vaccinatie-bewijs) in de CoronaCheck-app vereist. Een gratis test kan aangevraagd worden via testenvoortoegang.org.

In het nieuwe theaterseizoen is Michael Varekamp maandelijks te gast in Muzee met zijn jazzserie! Op zondagmiddag neemt hij op geheel eigen wijze het publiek mee op een tocht door de geschiedenis van de jazz. Hij wordt hierin bijgestaan door de top van de Nederlandse jazz. Een bonte verzameling rasmusici die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in binnen en buitenland. De concerten worden gelardeerd met anekdotes en filmpjes over de helden uit de jazz scene.

Inloop: 15:00 uur
Aanvang: 15:30 uur
Entree: € 17,50(incl. 1 drank)

Data en thema: 

 • 23 januari 2022 / Jelly Roll Morton Celebration
  Jelly Roll Morton werd geboren in New Orleans in een creoolse familie en claimde dat hij de jazz zou hebben uitgevonden. Dat was lichtelijk overdreven maar hij schreef wel talloze klassiekers zoals Dr. Jazz, King Porter Stomp en de Wild Man Blues. Morton leidde een turbulent leven en was niet alleen artiest maar met net zoveel overgave souteneur, beroepsgokker en wat al niet meer. Kortom, welkom in The Roaring Twenties! Met onder andere Peter Verhas, Harry Kanters & Michael Varekamp.

  ‘Varekamp’s way of playing is as boundless as Armstrong’s – ★★★★ NRC Handelsblad

 • 20 februari 2022 / Miles & More
  Miles Davis en Art Blakey zijn onmisbaar als grote vormgevers van het geluid van de jaren vijftig en lang daarna. Waar Art Blakey bekend staat om zijn inventiviteit en explosieve performances maakte Miles Davis furore met zijn geniale ingevingen en gepassioneerde levensstijl.  Kind of Blue en Ascenseur pour l’Echafaud behoren tot de meest legendarische albums uit de jazz. Met onder andere Joris Teepe, Ben Schroder & Michael Varekamp.

  ‘Hadden Miles Davis en Jimi Hendrikx een beter album gemaakt dan Varekamp en Hol? Nee. Hooguit anders’ – ★★★★ Jazzflits

 • 20 maart 2022 / New Album Michael Varekamp: Spirits!
  Als geen ander heeft Michael zich verdiept in de geschiedenis van de jazz. Ook schreef hij veel eigen werk. Vaak voor ballet, toneel of film. Van tijd tot tijd brengt hij een album uit met eigen werk. Zijn vorige album ‘Elektra’ werd door het toonaangevende blad Jazzflits ‘de cd van het jaar’ het genoemd. Dit seizoen verscheen ‘Spirits’. Een cd met hoogstpersoonlijke muziek waarmee Michael verder graaft naar zijn eigen muzikale drijfveren. Met onder andere Dmitri Chapeau & Michael Varekamp.

  ‘Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz!’ – ★★★★ Le Monde, Paris

 • 17 april 2022 / Swingin’ New Orleans with The Legends
  The Legends o.l.v. Michael Varekamp & toetsenist Wiboud Burkens toveren de zaal dit keer om tot een eenvoudige maar zwoele nachtclub. Net als destijds de boerenschuren in het diepe zuiden van de VS, die na zonsondergang veranderden in ware danspaleizen. Het authentieke bluesy stemgeluid en de meesterlijke band brengen een sfeervolle traditie tot leven waarin vreugde en melancholie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.  Met onder andere Harry Emmery, Yoran Aarssen & Michael Varekamp.

  ‘The Legends nemen je mee door de historie van jazz en blues en laten je op een bijzondere, intieme manier genieten van al dat moois.’ – ★★★★ Theaterparadijs

 • 22 mei 2022 / Lady Sings The Blues
  Machteld Cambridge groeide op in de kerk en is gezegend met een meeslepend stemgeluid dat je meeneemt in het bluesgevoel en je terugbrengt naar de glorietijd van de jazz waarin diva’s als Ella Fitzgerald en Billie Holiday furore maakten. Machteld Cambridge en trompettist/zanger Michael Varekamp reisden eerder naar samen naar Israel en Wit  Rusland met hun programma’s. Met onder andere Machteld Cambridge, Harry Kanters & Michael Varekamp.

  ‘De geweldige muziek swingt en happy & sad blues wisselen elkaar af in fraaie bewerkingen’ – ★★★★ Telegraaf

www.michaelvarekamp.nl

Beeld: Arnaud Roelofsz

zondag 20 februari 2022

Koop je ticket

zondag 20 maart 2022

Koop je ticket

zondag 17 april 2022

Koop je ticket

zondag 22 mei 2022

Koop je ticket
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.