Close icon

Activiteiten

Michael Varekamp in Muzee

Op zondagmiddag neemt Michael Varekamp op geheel eigen wijze het publiek mee op een tocht door de geschiedenis van de jazz.

In het nieuwe theaterseizoen is Michael Varekamp maandelijks te gast in Muzee met zijn jazzserie! Op zondagmiddag neemt hij op geheel eigen wijze het publiek mee op een tocht door de geschiedenis van de jazz. Hij wordt hierin bijgestaan door de top van de Nederlandse jazz. Een bonte verzameling rasmusici die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in binnen en buitenland. De concerten worden gelardeerd met anekdotes en filmpjes over de helden uit de jazz scene.

Inloop: 15:00 uur
Aanvang: 15:30 uur
Entree: € 18 (incl. 1 drank en pauze)

Data en thema: 

 • 26 februari 2023 / Jazz from the fifties
  Ergens in de jaren vijftig werd de cool jazz geboren. Maar ook de harbop. En de soul jazz.Na jaren van opzwepende swing en bebop was het tijd voor ontspanning. En die kwam ook! Een hele nieuwe generatie jazzmusici wist de jazz een nieuwe richting te geven. The Birth of the Cool! Chet Baker, Stan Getz en Miles Davis gaven de jazz nieuw elan met nieuwe klanken. Cool, elegant en intiem. Met daar tegenover het vuur van Horace Silver en Dizzy Gillespie.Met Joris Teepe (bas)

  ‘De geweldige muziek swingt en happy & sad blues wisselen elkaar af in fraaie bewerkingen’ – ★★★★ Telegraaf

 • 2 april 2023 / Blue note HK
  Vanaf ergens in de Jaren dertig begon het roemruchte label Blue Note geschedenis te schrijven. Eerst met legende Sydney Bechet en later met iconen als Art Blakey, Lee Morgan en Hank Mobley. Iedere jazzliefhebber heeft iets met de relaxte sound van Blue Note. Al is het alleen maar vanwege de prachtige platenhoezen. Met Dimitri Chapeau (saxofoon) Ben Schroeder (drums) &  Jasper Soffers (piano)

  ‘Feest rond legendarisch label!’  – ★★★★ Theaterkrant

 • 7 mei / Satchmo’s forgotten hits
  Zanger trompettist Louis Armstrong is bekend van vele hits maar even zovele hits doorstonden de tand des tijds matig. Michael Varekamp bedacht dat het mooi zou zijn een bloemlezing te maken van pareltjes die de overkant niet haalden maar die beslist niet onder doen in schoonheid voor de krakers. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de fameuze Louis Armstrong Celebration Band uitgebreid met trombonist Eelco van Velzen. Met Peter Verhas (clarinet), Harry Kanters (piano) & Eelco van Velzen (trombone)

  ‘Varekamp speelt net zo grenzeloos als Armstrong’ – ★★★★ NRC Handelsblad

 • 4 juni 2023 / The legends greatest hits
  The Legends reizen al tien jaar met veel door binnen en buitenland met verschillende programma’s. Muziek uit New Orleans, New York en van de grote helden uit de jazz. Louis Armstrong, Duke Ellington, Dr. John. En natuurlijk eigenwerk. Deze middag putten zij uit hun grote oeuvre van classics en originals in hun originele bezetting. Met Yoran Aarssen (saxofoon), Michael Varekamp (trompet/vocals) & Wiboud Burkens (toetsen)

  ‘A dazzling lexicon of Jazz Trumpet playing’ – ★★★★ Wales Evenening Post

www.michaelvarekamp.nl

Beeld: Arnaud Roelofsz

zondag 30 oktober 2022

Koop je ticket
15:30

zaterdag 24 december 2022

Koop je ticket
15:30

zondag 15 januari 2023

Koop je ticket
15:30

zondag 26 februari 2023

Koop je ticket
15:30

zondag 2 april 2023

Koop je ticket
15:30

zondag 7 mei 2023

Koop je ticket
15:30

zondag 4 juni 2023

Koop je ticket
15:30
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.