Close icon

Activiteiten

Michael Varekamp in Muzee

Op zondagmiddag neemt Michael Varekamp op geheel eigen wijze het publiek mee op een tocht door de geschiedenis van de jazz.

In het nieuwe theaterseizoen is Michael Varekamp maandelijks te gast in Muzee met zijn jazzserie! Op zondagmiddag neemt hij op geheel eigen wijze het publiek mee op een tocht door de geschiedenis van de jazz. Hij wordt hierin bijgestaan door de top van de Nederlandse jazz. Een bonte verzameling rasmusici die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in binnen en buitenland. De concerten worden gelardeerd met anekdotes en filmpjes over de helden uit de jazz scene.

Inloop: 15:00 uur
Aanvang: 15:30 uur
Entree: € 18 (incl. 1 drank en pauze)

Data en thema: 

 • 30 oktober 2022 / SOUL OF JAZZ BVL
  Goeie Jazz heeft altijd soul. Het befaamde Blue Note label had dat als geen ander in de gaten. Terug naar de swingende jaren vijftig van de jazz met muziek van o.a. Art Blakey, Dexter Gordon en Lee Morgan. Jazz met wijde pijpen. Bas van Lier maakte furore met Hans Dulfer en de Deeldeliers, samen met Jules Deelder. Dmitri Chapeau werd uit Moskou geplukt door de legendarische Dave Liebman en werkte met o.a. Wynton Marsalis in New York. Michael Varekamp won de Kobe Award in Japan en speelde met o.a. Branford Marsalis. Hij tourde uitgebreid door heel Europa met de band van Sonny Fortune die jarenlang deel uit maakte van de band van Miles Davis.Met Bas van Lier, Dimitri Chapeau en Michael Varekamp (trompet/vocals)

  ‘A Tribute To Miles with Sonny Fortune… Michael Varekamp has a Astonishing sound and beautiful phrasing…’ – ★★★★ Le Monde

 • 24 december 2022 / THE CHRISTMAS SPECIAL
  Rond 1930 is Parijs in de ban van de nieuwe tijd! Swingende New Orleans Jazz, Hot Club de France en chansons vieren samen het leven als nooit tevoren! Zanger en trompettist Michael Varekamp neemt je mee met zijn bluesy stemgeluid door de met kerstlichtjes versierde straten van het bruisende Parijs. The Legends duiken in de Franse tijd van paradijsvogels als Josephine Baker, Edith Piaff en Sydney Bechet en natuurlijk kunnen de kersthits van Louis Armstrong, Frank Sinatra en Nat King Cole niet ontbreken. De meest prachtige songs komen voorbij, waarmee het afgelopen jaar van een gouden randje wordt voorzien. De kerstshow die al jaren succesvol door het land trekt is ooit in Muzee begonnen!Met Michael Varekamp (trompet/vocals), Harry Emmery (contrabass) & Mystery Guest

  ‘Verrukkelijke kerstsfeer bij origineel jazz concert’ – ★★★★ NRC Handelsblad

 

 • 15 januari 2023 / THE LEGENDS VAN TOEN – TRY OUT
  In Helden van Toen maken The Legends samen met het publiek een eigenzinnige tocht langs hun helden. Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in het oeuvre van The Legends. Wiboud Burkens leefde de soul van Stevie Wonder en Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong. Deze middag een voorproefje want vanaf februari trekken The Legends met dit programma door het land. Ook rijzende ster Tess Merlot geeft acte de presence!Met Yoran Aarssen (saxofoon), Erik Kooger (drums) en Michael Varekamp (trompet/vocals)

‘De geweldige muziek swingt en happy & sad blues wisselen elkaar af in fraaie bewerkingen’ – ★★★★ Telegraaf

 • 26 februari 2023 / JAZZ FROM THE FIFTIES
  Ergens in de jaren vijftig werd de cool jazz geboren. Maar ook de harbop. En de soul jazz.Na jaren van opzwepende swing en bebop was het tijd voor ontspanning. En die kwam ook! Een hele nieuwe generatie jazzmusici wist de jazz een nieuwe richting te geven. The Birth of the Cool! Chet Baker, Stan Getz en Miles Davis gaven de jazz nieuw elan met nieuwe klanken. Cool, elegant en intiem. Met daar tegenover het vuur van Horace Silver en Dizzy Gillespie.Met Joris Teepe (bas)

  ‘De geweldige muziek swingt en happy & sad blues wisselen elkaar af in fraaie bewerkingen’ – ★★★★ Telegraaf

 • 2 april 2023 / BLUE NOTE HK
  Vanaf ergens in de Jaren dertig begon het roemruchte label Blue Note geschedenis te schrijven. Eerst met legende Sydney Bechet en later met iconen als Art Blakey, Lee Morgan en Hank Mobley. Iedere jazzliefhebber heeft iets met de relaxte sound van Blue Note. Al is het alleen maar vanwege de prachtige platenhoezen.Met Dimitri Chapeau (saxofoon) Ben Schroeder (drums) &  Jasper Soffers (piano)

  ‘Feest rond legendarisch label!’  – ★★★★ Theaterkrant

 • 7 mei / SATCHMO’S FORGOTTEN HITS
  Zanger trompettist Louis Armstrong is bekend van vele hits maar even zovele hits doorstonden de tand des tijds matig. Michael Varekamp bedacht dat het mooi zou zijn een bloemlezing te maken van pareltjes die de overkant niet haalden maar die beslist niet onder doen in schoonheid voor de krakers. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de fameuze Louis Armstrong Celebration Band uitgebreid met trombonefenomeen Eelco van Velzen.Met Peter Verhas (clarinet), Harry Kanters (piano) & Eelco van Velzen (trombone)

  ‘Varekamp speelt net zo grenzeloos als Armstrong’ – ★★★★ NRC Handelsblad

 • 4 juni 2023 / THE LEGENS GREATEST HITS
  The Legends reizen al tien jaar met veel door binnen en buitenland met verschillende programma’s. Muziek uit New Orleans, New York en van de grote helden uit de jazz. Louis Armstrong, Duke Ellington, Dr. John. En natuurlijk eigenwerk. Deze middag putten zij uit hun grote oeuvre van classics en originals in hun originele bezetting.Met Yoran Aarssen (saxofoon), Michael Varekamp (trompet/vocals) & Wiboud Burkens (toetsen)

  ‘A dazzling lexicon of Jazz Trumpet playing’ – ★★★★ Wales Evenening Post

www.michaelvarekamp.nl

Beeld: Arnaud Roelofsz

zondag 30 oktober 2022

Koop je ticket

zaterdag 24 december 2022

Koop je ticket

zondag 15 januari 2023

Koop je ticket

zondag 26 februari 2023

Koop je ticket

zondag 2 april 2023

Koop je ticket

zondag 7 mei 2023

Koop je ticket

zondag 4 juni 2023

Koop je ticket
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.