Close icon

Activiteiten

Michael Varekamp in Muzee

Ook dit seizoen is Michael Varekamp weer Artist in Residence in Muzee Scheveningen. Michael woont op Scheveningen en beschouwt Muzee […]

Piet Gispen Photography; portrait

Ook dit seizoen is Michael Varekamp weer Artist in Residence in Muzee Scheveningen. Michael woont op Scheveningen en beschouwt Muzee liefdevol als zijn eigen huiskamer van waaruit zijn ideeën door binnen en buitenland het land waaieren. Ook dit seizoen weer spraakmakende jazzartiesten in voorstellingen die steevast beginnen met filmbeelden en waarbij de muziek wordt gelardeerd met humor en een aanstekelijke performance. Michael speelt over de hele wereld, won de Kobe Award in Japan , een Gouden Kalf en trad op met artiesten als Branford Marsalis, Scott Hamilton en Dutch Swing College Band,

‘Michael Varekamp has an astonishing sound and beautiful phrasing to the honor and glory of jazz’ -****Le Monde, Paris

Inloop: 15:00 uur
Aanvang: 15:30 uur
Eerste set: 15.30 – 16.30 uur.
Pauze: 16.30 – 16.50 uur.
Tweede set: 16.50 – 17.50 uur.
Entree: 20 EUR, incl. 1 drankje in de pauze.

 

PROGRAMMA: 

 • 22 OKTOBER – GREAT DUETS
  Deze middag een ode aan de grote duetten in de jazz. Fameuze pianisten zoals Oscar Peterson en Duke Ellington zochten in al hun werk ook altijd de sensatie op van het intieme samenspel tussen twee topsolisten. Een middag op het puntje van je stoel met de fantastische pianist Jasper Soffers en Michael Varekamp. Jasper speelde jarenlang met Ack van Rooijen en reist tegenwoordig de wereld over met het Metropoolorkest. Met Jasper Soffers & Michael Varekamp.
 • 26 NOVEMBER – MILES DAVIS & PRESTIGE
  Het is 1955 als John Coltrane en Miles Davis hun vurige samenwerking beginnen. De komende jaren schrijven ze pure geschiedenis. De groep gaat de boeken in als The First Great Quintet. Monumentale lp’s waarop de losheid maar ook de creativiteit centraal staan. De tijd van Bye bye blackbird en My funny Valentine. Michael Varekamp en saxofoongrootheid Dimitri Chapeau kruipen in de huid van Miles Davis en John Coltrane.

 

 • 24 DECEMBER – SWINGIN’ CHRISTMAS
  Louis Armstrong schreef geschiedenis met de plaat ‘White Christmas’ maar ook Frank Sinatra, Nat King Cole en Ella Fitzgerald moesten geloven aan het genre waarin Jazz, Blues en Gospel samensmelten. Deze ouderwetse feel good muziek inspireert The Legends o.l.v. trompettist, zanger en verteller Michael Varekamp om een heus kerstprogramma te maken in de geest van ‘Louis!’. Vaste traditie in Muzee! Speciale gast is chansonnière Tess Merlot die afgelopen jaar als een komeet omhoog is geschoten.‘
  Verrukkelijke sfeer bij origineel kerstconcert!’
  ****NRC

 

 • 28 JANUARI – SCHOOL OF COOL
  Ergens in de jaren vijftig werd de cool jazz geboren. Na jaren van opzwepende swing en bebop was het tijd voor ontspanning. En die kwam ook! Een hele nieuwe generatie jazzmusici wist de jazz een nieuwe richting te geven. The Birth of the Cool! Chet Baker pakte de handschoen op en maakte van een dromerig geluid zijn handelsmerk. Michael wordt bijgestaan door meesterbassist Joris Teepe uit New York en gitarist Martien Oster o.a. bekend van Diana Krall.

 

 • 25 FEBRUARI – NARRATIVE & RONALD SNIJDERS
  Narrative is de nieuwe ‘all star’ band van trompettist en componist Michael Varekamp. Een band van vrienden die soms al meer dan dertig jaar met elkaar spelen en optrekken. Geïnspireerd op alles wat jazz lekker maakt. Improvisatie, de Blues en de Groove. Narrative klinkt als een roadmovie. Geuren, klanken en verhalen langs de rafelranden. Muziek die voelt als een Afrikaanse markt. Vrij, kleurrijk en met onderhuidse spanning. Speciale gast is de meesterlijke fluitist en winnaar van de Boy Edgarprijs Ronald Snijders.

 

 • 24 MAART – THE GREAT REUNIONDUKE & LOUIS
  Als Louis Armstrong de oerknal van de jazz is zou je Duke Ellington toch wel als meesterarchitect kunnen betitelen. Deze twee grootmeesters gingen in 1961 samen de studio in en kwamen eruit met het meesterwerk The Great Reunion. De grootste solist ontmoet de grootste componist. Louis met zijn All Stars maar met Duke Ellington aan de piano. Op het programma staan Ellington hits als Take the A-train en Mood Indigo. Michael laat zich bij staan zijn eigen Louis Armstrong Celebration Band die afgelopen jaar internationaal doorbrak.

 

 • 28 APRIL – JEWISH JAZZ ROOTS
  Jazz is de eerste echte smeltkroesmuziek en kent naast Afrikaanse en Europese invloeden ook zeker Joodse invloed. Zo hoor je Klezmer terug in de oudste New Orleans muziek en daarnaast zijn er in de jazzgeschiedenis talrijke Joodse componisten en vooraanstaande solisten geweest zoals George Gershwin, Irvin Berlin en Artie Shaw.  Speciale gast is de zangeres Mirjam van Dam die deze geschiedenis van binnenuit kent en er een uniek programma aan wijdde.

 

 • 26 MEI – DEEP DOWN SOUTH
  Met Deep Down South zoekt trompettist en zanger Michael Varekamp de rafelranden op van de jazz en de blues. Muziek geïnspireerd op het drassige zuiden van de Verenigde Staten. Precies daar waar deze genres ontstonden en floreerden. Louis Armstrong zette de toon, Hank Williams was groot fan van Bessie Smith en Doctor John verzon weer een nieuw totaal geluid met dezelfde ingrediënten. Vuig, meeslepend en bovenal swingend. Een ronkende Hammond, een hartverscheurend gitaar afgemaakt met de ruige stem van de nacht. Michael wordt bijgestaan door meestergitarist Jerome Hol bekend van Hans Dulfer.

 

 • 23 JUNI – BLUE NOTE AFTERNOON
  Na het doorslaand succes van vorig seizoen gaan we opnieuw grasduinen door de roemruchte geschiedenis van het legendarische platenlabel. Vanaf ergens in de Jaren dertig begon het roemruchte label Blue Note geschiedenis te schrijven. Eerst met legende Sydney Bechet en later met iconen als Art Blakey, Lee Morgan en Hank Mobley. Iedere jazzliefhebber heeft iets met de relaxte sound van Blue Note. Al is het alleen maar vanwege de prachtige platenhoezen. Met Dimitri Chapeau (saxofoon), Joris Teepe (bas) en Ben Schröder (drums).

zondag 22 oktober 2023

Koop je ticket
15:30

zondag 26 november 2023

Koop je ticket
15:30

zondag 24 december 2023

Koop je ticket
15:30

zondag 28 januari 2024

Koop je ticket
15:00

zondag 25 februari 2024

Koop je ticket
15:30

zondag 24 maart 2024

Koop je ticket

zondag 28 april 2024

Koop je ticket

zondag 26 mei 2024

Koop je ticket

zondag 23 juni 2024

Koop je ticket

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.