Close icon

Activiteiten

Lezing Danny Verbaan

Precies tachtig jaar geleden begon de evacuatie van Scheveningen. Vrijwel alle bewoners moesten huis en haard verlaten, omdat de kuststrook […]

Scheveningen in de Tweede Wereldoorlog

Precies tachtig jaar geleden begon de evacuatie van Scheveningen. Vrijwel alle bewoners moesten huis en haard verlaten, omdat de kuststrook in een grimmige verdedigingslinie veranderde. Het is een van de onderwerpen van de lezing van de Scheveningse auteur/journalist Danny Verbaan. Hij doet al enkele jaren onderzoek naar Scheveningen in de Tweede Wereldoorlog en legt op dit moment de laatste hand aan een dik boek over dit onderwerp. Binnen enkele maanden zal het verschijnen, maar als voorproefje vertelt Verbaan al over de grootschalige volksverhuizing en tal van andere onderwerpen.

Tijdens deze lezing komt ook het ongelooflijke ontsnappingsverhaal van ongeveer veertig Joodse vluchtelingen aan bod: op 14 mei 1940 zagen zij kans om aan boord te komen van de Scheveningse reddingboot Zeemanshoop. Vier studenten hadden dit schip gekaapt en hoopten er Engeland mee te bereiken. Dat is gelukt, maar het verliep beslist niet zonder problemen.

Inloop: 19.00 uur | Aanvang: 19.30 uur
Pauze: 20.00 – 20.15 uur
Tweede helft: 20.15 – 20.45 uur

Gratis entree (kaarten reserveren is verplicht)

dinsdag 3 mei 2022

Koop je ticket
19:30
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.