Close icon

Activiteiten

Krokus Kabaal: Eenzaam, maar niet alleen

Buurtbewoonster en theatermaker Cat Smits zich in Muzee inspireren voor de familievoorstelling ‘Eenzaam, maar niet Alleen’. Cat liep rond in […]

Buurtbewoonster en theatermaker Cat Smits zich in Muzee inspireren voor de familievoorstelling ‘Eenzaam, maar niet Alleen’. Cat liep rond in het depot van Muzee en ging in gesprek met de vissersvrouwen Tini den Heijer, Plonie Bronsveld en Dickie Breugem. Samen hebben ze de naam ‘Leuntje’ bedacht, zij is het hoofdpersonage. “De verhalen van deze bijzondere vrouwen over saamhorigheid en emancipatie inspireerden mij om hier een stuk over te maken”, aldus Cat. “De voorstelling is een ode aan vrouwen die met elkaar de boel draaiende hebben gehouden”. Het verhaal gaat over een vissersdochter uit de vorige eeuw, hoe was het om als meisje op te groeien in de Scheveningse vissersgemeenschap?

De voorstelling vindt door het hele museum plaats. Deze begint als een rondleiding en eindigt als een filmische, muzikale en beeldende voorstelling. ‘Eenzaam, maar niet Alleen’ is leuk voor het hele gezin, in het bijzonder voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar én hun grootouders.

Regie/script/poppen: Cat Smits
Spel/zang: Linde Schinkel
Vormgeving/kostuums/pr beeld: Elze van den Akker
Film: Thomas Brand
Lichtontwerp/techniek: Esther Love
Muziek compositie: Wilco Alkema

Entree kinderen/Ooievaarspas: €5 / €2.50
Speeldata: 1 en 3 maart 2023
Aanvang: 12.00 uur of 14.00 uur
Duur: 45 minuten

woensdag 1 maart 2023

Koop je ticket
12:00 14:00

vrijdag 3 maart 2023

Koop je ticket
12:00 14:00

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.