Close icon

Activiteiten

Jazz Talent Stage: Imanol Emede Quartet

Muzee presenteert een gloednieuw concept ‘Jazz Talent Stage’.   Elke maand wordt de Scheveningenzaal omgetoverd tot een experimentele podium waar opkomende […]

Muzee presenteert een gloednieuw concept ‘Jazz Talent Stage’.  
Elke maand wordt de Scheveningenzaal omgetoverd tot een experimentele podium waar opkomende talenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag optreden. Op de zondagmiddag nemen deze talenten je mee op een ontdekkingsreis langs nieuwe muziekacts rondom jazz. Elke maand staat er een ander thema centraal zoals Electronics, Jazz-based of Groove-based. 
 
Iedereen is welkom. Plan je museumbezoek met een live-optreden. Neem gezellig je opa, oma, vriend of vriendin mee. Leun achterover en laat je je verrassen. Na afloop is er muziek in café De Halve Vleet.

Data & programma 19 maart: Imanol Emede Quartet
De formatie kan omschreven worden als een mix van Latin melodieën, een vleugel donkere romantische ‘porteño’ (muziek uit het hart van Buonos Aires) and een heldere invloed van moderne jazz helden. Alle composities zijn vormgegeven om de luisteraars aandacht te vangen door simpele en complexe motieven te vangen in de meest muzikale manier mogelijk. Hoewel improvisatie een van de meest belangrijke dingen is, telt het vertellen van een verhaal via de arrangementen en de muziek op papier net zo hard.

Imanol Emede – guitar
Lidija Strika – double bass
Firtina Kiral – drums

Imanol is een Argentijnse gitarist, componist en muzikant. Geboren in Buenos Aires, begon hij met gitaar spelen toen hij twaalf jaar oud was. Vijf jaar later startte hij op de muziekschool van de Argentijnse hoofdstad, waar hij zijn bachelor haalde. Tijdens zijn studie kreeg Imanol te mogelijkheid om masterclasses te volgen bij diverse grote namen zoals John Scofield, Richard Bona, Larry Carlton, Scott Henderson en Mike Stern. In 2022 besloot hij zich verder te ontwikkelen met een studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zich verdiept als jazz gitarist.

Tijd: 16:00-17:00 uur
Entree:
Voor het bijwonen van de Jazz Talent Stage dien je een geldig toegangsbewijs te laten zien van het museum. Jongeren onder de 26 jaar krijgen 50% korting. Op vertoon van de museumkaart is de entree gratis. Reserveer je kaartje hier.

‘Jazz Talent Stage’ is een samenwerking tussen Muzee Scheveningen en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Het concept biedt jonge talenten en podium om op te stralen en het publiek maakt op een laagdrempelige manier kennis met Haags talent. 

zondag 19 maart 2023

Koop je ticket
16:00
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.