Close icon

Activiteiten

Haagse Vrouwendagen: lancering boek ‘Vrouwen op Scheveningen’

In het teken van Internationale Vrouwendag lanceert Muzee Scheveningen op 8 maart a.s. een nieuwe editie in de historische reeks, […]

In het teken van Internationale Vrouwendag lanceert Muzee Scheveningen op 8 maart a.s. een nieuwe editie in de historische reeks, Vrouwen op Scheveningen – Van nettenboetster tot redersweduwe. Het boek is een uitgave van Walburg Pers en belicht de krachtige rol die vrouwen speelden binnen de Scheveningse economie. Het nuanceert het stereotype beeld dat de mannen ‘stoer’ op zee gingen vissen en de vrouwen ‘achterbleven’ om voor de kinderen te zorgen. Het beslaat de periode 1830 tot 1960. Het leven was soms zwaar, maar Scheveningse vrouwen stonden bekend als sterk, krachtig en zelfstandig. Ze wisten hun weg te vinden en maakten de dienst uit terwijl hun mannen zich op zee bevonden. Hoe – dat blijft altijd een wonder.

De lancering van dit boek vieren we graag samen met jou. Daarom zijn we op zoek naar 100 (Scheveningse) vrouwen die bij dit speciale moment aanwezig willen zijn. Het eerste exemplaar zal overhandigd worden aan stadsdeeldirecteur Mendy van Veen. Je kunt op deze dag een eerste exemplaar van ‘Vrouwen op Scheveningen’ kopen en laten signeren door schrijver Sjors Stuurman. Oh, en er is koffie en taart! Kom je ook? Meld je dan aan.

Aanvang: 14:30 uur
Duur: 1 uur
Entree: gratis, maar vergeet niet vooraf te reserveren!

woensdag 8 maart 2023

Koop je ticket
14:30
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.