Close icon

Activiteiten

GLAD IJS – een eenakter over de kern der dingen.

29 november: Glad IJs – Sommigen kunnen hun eigen ketenen niet verbreken en toch hun vrienden redden. Uit: Aldus sprak Zarathoestra  (boek van Friedrich Nietzsche)  Een psychiater in gesprek met haar cliënte? Er klopt iets niet. Gaandeweg neemt het gesprek een verrassende wending. Als u nieuwsgierig bent en het kaf […]

Alt

29 november: Glad IJs – Sommigen kunnen hun eigen ketenen niet verbreken en toch hun vrienden redden.

Uit: Aldus sprak Zarathoestra  (boek van Friedrich Nietzsche) 
Een psychiater in gesprek met haar cliënte? Er klopt iets niet. Gaandeweg neemt het gesprek een verrassende wending.
Als u nieuwsgierig bent en het kaf van het koren kunt scheiden, krijgt u inzicht in de kern der dingen. Begeeft u zich daarmee op glad ijs? Raakt u verstrikt in de meest recente, haast niet te bevatten wetenschappelijke ingewikkeldheden? Of valt u ten prooi aan een hoogstaand staaltje zeer rijkelijke fantasie. Ach, wat maakt het uit…..als het beestje maar een naam heeft. Maar wat is het beestje, en wat is de naam? Niets is wat het lijkt. U zult een verrassende avond hebben. Misschien.

Spel: Wivineke van Groningen en Jhanna Houweling

Regie: Hein van Beem

Tekst: Jhanna Houweling

De tekst is gebaseerd op het door Jhanna geschreven boekje Leven!  What’s the name of the game (zie ook: levenoftheater.nl)

 

 

Achtergrond in het kort:

Wivineke van Groningen  (Nijmegen, 21 juni 1957) is een Nederlands actrice. Wivineke begon haar carrière bij Toneelgroep Centrum en speelde als freelance actrice bij o.a. De Trust en het NNT. Ze was te zien in voorstellingen als De Tweeling en Terug naar de Kust onder regie van Mette Bouhuijs. Nu even Wel van Maria Goos, Hexen/Mijn man’ van Youp van ’t Hek en diverse producties onder regie van Bruun Kuijt waaronder Calendar Girls, Hound of the Baskerville, Little Voice en Volledig Verknipt. Op de Parade speelde zij de voorstelling Dr Pil.

In 1989 kreeg zij landelijke bekendheid door haar rol in Medisch Centrum West. Hierna speelde ze in tientallen andere televisieseries en films zoals Zadelpijn, De ontmaskering van de Vastgoedfraude en Johan Cruijff: logisch is anders; Je kunt op me rekenen.
Vanaf 2017 is Wivineke alternate voor de rol van koningin Wilhelmina in de musical Soldaat van Oranje.

Jhanna Houweling (Den Haag, 14 juli 1956) is een Nederlands actrice, presentatrice en theatermaakster. Los van  diverse theaterproducties acteerde zij in onder andere Goede tijden, slechte tijden, Goudkust en Oppassen!!! Tussen 2001 en 2002 presenteerde zij afwisselend met Albert Verlinde het programma RTL Boulevard.
Jhanna is sinds 1997 eigenares van de productiemaatschappij JMH Producties waar vanuit  zij diverse theaterproducties heeft gerealiseerd.

vrijdag 29 november 2019

Koop je ticket
20:30

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.