Close icon

Activiteiten

Thursday (!) Night Jazz: Peter Beets Trio – Uitverkocht

Donderdag 20 juni, 20.30 uur in Muzee Scheveningen: Thursday Night Jazz met het Peter Beets Trio: Gershwin meets the blues Elke tweede vrijdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) vindt in Muzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz. De geweldige sfeer, goede akoestiek en het […]

Alt

Donderdag 20 juni, 20.30 uur in Muzee Scheveningen:
Thursday Night Jazz met het Peter Beets Trio: Gershwin meets the blues

Elke tweede vrijdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) vindt in Muzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz. De geweldige sfeer, goede akoestiek en het gezellige museumcafé zorgen keer op keer voor een bijzondere muzikale ervaring, zowel bij het publiek als bij de musici.

Bij wijze van uitzondering op donderdag 20 juni aanstaande geeft Peter Beets met zijn trio in Muzee een persoonlijke interpretatie aan een aantal van de meest gevierde composities van een van de allergrootste componisten aller tijden: George Gershwin.

Peter Beets wordt wereldwijd gezien als een van de grootste jazzpianisten. Door zijn succesvolle optredens en zijn geliefde bewerkingen van klassieke muziek is zijn publiek uitgegroeid tot een vaste schare trouwe fans. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde ongekend goed ontvangen jazzalbums af. Recente albums zijn ‘Portrait of Peterson’ en ‘Chopin meets the Blues Live’, beide Edison genomineerd.

Peter en zijn trio doen steevast succesvolle tournees in de meeste Europese landen en ook in Azië, Rusland en de Verenigde Staten. Hij speelt regelmatig in New York, onder andere in Birdland en the Blue Note. Ook zijn optredens op beroemde podia als Salle Pleyel in Parijs, Ronnie Scott’s in London, Yoshi’s in Oakland, Seattle’s Jazz Alley en de Union of Composers in Moskou zijn noemenswaardig. Een spectaculair duet voor twee vleugels met Chick Corea in de grote zaal van het Amsterdamse Concertgebouw resulteerde in regelmatige optredens met zijn trio aldaar.

Met muziek van zijn laatste CD, een ode aan George Gershwin, komt Peter Beets op donderdag 20 juni naar Muzee Scheveningen, een prachtige afsluiting van een succesvol jazzseizoen. De muziek van deze onsterfelijke Amerikaanse componist is tot op de dag van vandaag bijzonder toegankelijk, hij bracht kunst en entertainment samen en inspireert zowel de uitvoerende musicus als de luisteraar. Zeker horen we interpretaties van Peter Beets van klassiekers als Summertime, ’S Wonderful en de titel van zijn CD Our Love Is Here To Stay.

Op de contrabas speelt zijn broer Marius Beets, ook met een indrukwekkende carrière in de jazzmuziek, niet alleen als bassist maar ook als producer en eigenaar een opnamestudio en een muziekwinkel in Zeist.
Drummer Hans Braber sluit zich bij dit zeer op elkaar ingespeelde duo aan en het belooft een typische Peter Beets avond te worden, vol entertainment en spannende muzikale hoogtepunten.

 

De entreeprijs voor dit concert is € 17,50. Houders van een Ooievaarspas ontvangen aan de balie van Muzee op verton van pas 50% korting.

Het museumcafé van Muzee is op 20 juni vanaf 19.30 uur geopend. Aanvang van het concert is 20.30 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website onderaan deze pagina of bij de receptie van het museum.

De volgende Friday Night Jazzconcerten in Muzee Scheveningen vinden plaats op vrijdag 13 september, 11 oktober, 8 november en 6 december 2019.

 

Peter Beets. Foto Jurjen Donkers.

 

donderdag 20 juni 2019

Koop je ticket
20:30

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.