Close icon

Activiteiten

Gemmetje Victoria door Yvonne Keuls en Max Douw

Yvonne Keuls en Max Douw komen op 28 en 29 december 2022 naar Muzee Scheveningen. Zij spelen dan Gemmetje Victoria, […]

Yvonne Keuls en Max Douw komen op 28 en 29 december 2022 naar Muzee Scheveningen. Zij spelen dan Gemmetje Victoria, de theatrale bewerking van het succesvolle boek van Yvonne Keuls. De tekst is van Yvonne, Max maakte en zingt de liedjes. Het duo staat garant voor een heerlijke voorstelling.

Gemmetje Victoria heeft zeventien kindertehuizen achter de rug, acht pleeggezinnen en drie psychiatrische inrichtingen als ze als een wilde kat bij Yvonne komt die haar vervolgens 25 jaar om zich heen heeft. Yvonne doet verslag van Gemmetjes hartverscheurende leven, maar reken maar dat je zult lachen, want Gemmetje is een overlever en ze voedt zich met humor.

Over Yvonne Keuls en Max Douw
Yvonne Keuls (1931) heeft meer dan negentig publicaties op haar naam staan, van toneelstukken en hoorspelen tot literaire televisiebewerkingen en romans. Ze brak midden jaren zeventig door bij het grote publiek met haar ‘sociale romans’, waarin ze onderwerpen aan de kaak stelde waar weinig mensen over spraken en licht scheen op delen van de samenleving die in de schaduw waren gevallen. Ze deed dat altijd met precisie, respect en natuurlijk humor. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur.

In Max Douw (1983) heeft Yvonne Keuls een partner in crime gevonden. Hij is kleinkunstenaar en muzikant en bezit een grote dosis humor. Max heeft poëtische, fijnzinnige liedjes bij Yvonnes verhalen gemaakt. Samen traden Yvonne Keuls en Max Douw op met hun voorstellingen Bericht van twee niet-gekke dames en Den Haag, mijn lief.

Data: 28 en 29 december 2022 
Entree:
€18
Aanvang: 16:00 uur
Eindtijd: 17:30 uur

Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten en een drankje te doen het café.

Beeld: Dick Teske

woensdag 28 december 2022

Koop je ticket
16:00

donderdag 29 december 2022

Koop je ticket
16:00
Locatie

Muzee Scheveningen
Neptunusstraat 90-92
2586 GT Den Haag
muzeescheveningen.nl

Organisator

Muzee Scheveningen

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.