Close icon

Activiteiten

Friday Night Jazz – The Music of Ben Webster

Friday Night Jazz – The Music of Ben Webster De vooraanstaande Italiaanse top saxofonist Matteo Raggi vertolkt met zijn kwintet op 14 februari de muziek van de Amerikaanse tenorsaxofonist Ben Webster. Over Ben Webster Ben Webster speelde bij Duke Ellington en met Art Tatum. Met zijn speelstijl heeft hij later […]

Alt

Friday Night Jazz – The Music of Ben Webster

De vooraanstaande Italiaanse top saxofonist Matteo Raggi vertolkt met zijn kwintet op 14 februari de muziek van de Amerikaanse tenorsaxofonist Ben Webster.

Over Ben Webster

Ben Webster speelde bij Duke Ellington en met Art Tatum. Met zijn speelstijl heeft hij later vele beroemde saxofonisten zoals Archie Shepp en David Murray beïnvloed. Hij bracht de laatste 10 jaar van zijn leven door in Amsterdam. Zijn laatste optreden was in de Café De Twee Spieghels in Leiden.

Op deze Friday Night Jazz wordt hij door Matteo Raggi herdacht door diens herkenbare harde, geraspte, maar ook warme ballad sound, op zijn manier te interpreteren.

Over Matteo Raggi

Raggi is een vooraanstaand Italiaanse saxofonist. Hij woont in Bologna en geeft daar les aan het Conservatorium. Hij studeerde in New York bij Charles Davis en Barry Harris. Hij heeft op talloze jazzfestivals door heel Europa gespeeld en is ook met regelmaat te zien in Nederland.

Het kwintet bestaat uit Dan Nicolas (gitaar), Timothy Banchet (piano), Matheus Nicolaiewsky (contrabas) en Hans Braber (drums).

Over Dan Nicolas

Dan Nicolas groeide op in New York en studeerde in Den Haag aan het Conservatorium. Hij besloot na zijn studie hier te blijven en is inmiddels niet meer weg te denken als initiator in de Haagse Jazzscene. Hij organiseert al vele jaren de Pavlov zondagmiddag jazzconcerten die van een hoog artistiek niveau zijn en waar ook met regelmaat buitenlandse jazzartiesten optreden.

vrijdag 14 februari 2020

Koop je ticket
20:30

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.