Close icon

Activiteiten

Friday Night Jazz: Edwin Rutten en Band

Elke tweede vrijdag van de maand vindt in Muzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz. De geweldige sfeer, goede akoestiek en aanwezige bar zorgen keer op keer voor een daverend succes. Al tijdens zijn gymnasiumtijd start Edwin Rutten met vriend Rogier van Otterloo een jazzcombo, waarin […]

Alt

Elke tweede vrijdag van de maand vindt in Muzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz. De geweldige sfeer, goede akoestiek en aanwezige bar zorgen keer op keer voor een daverend succes.

Al tijdens zijn gymnasiumtijd start Edwin Rutten met vriend Rogier van Otterloo een jazzcombo, waarin hij zowel vocaal als op slagwerk te beluisteren is. De eerste Nederlandstalige jazz-LP is van zijn hand.

Gedurende 10 jaar produceert en zingt hij in een eigen jazzprogramma voor AVRO en KRO-radio met solisten als Chet BakerThad JonesClark TerryStan Getz en componist/arrangeur Steve Gray, en anderen. Regelmatig zingt Edwin Rutten op de Nederlandse Jazzfestivals. Als docent interpretatie/presentatie geeft hij sinds 1985 workshops aan de conservatoria van Amsterdam, Utrecht en Groningen.

In de zestiger jaren wint Edwin Rutten de Songfestivals van Sopot in Polen en Gmunden in Oostenrijk. Hij staat lang op de Nederlandstalige Hitparade met het liedje “Het spijt me” en maakt onder andere de LP “Hoe later op de Avond” met liedjes van Harry Bannink. Edwin Rutten heeft ook opgetreden in het Théâtre des Champs Elysées, de Salle des Fêtes in Geneve en het Casino in Montreux met repertoire van Michel Legrand, Charles Aznavour, Jack Diéval en Bécaud.

Edwin Rutten presenteert Promconcerten en Operagala’s en schrijft en vertelt verhalen bij klassieke muziek en jazz, zoals een introductie tot het symfonie-orkest, een introductie tot het harmonie-orkestGigs for Kids (introductie tot jazzmuziek), operavertellingen en verhalen als “Mozart…., je zult maar een wonderkind zijn!”.
Hij heeft LP’s en CD’s gemaakt met jazzrepertoire, Nederlandstalig repertoire, en verhalen bij klassieke muziek.

Natuurlijk speelt Edwin Rutten ook jazz-muziek voor en met kinderen. Voor het North Sea Jazz Festival maakte hij het verhaal “Jongetje Bebop” over frasering, timing en swing. Voor “Kinderen, ouders en andere Jazzvogels” zijn er de familieconcerten, over swing, tekst improviseren, een blues bedenken en zingen, een concept dat hij onder andere met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw heeft uitgevoerd. Een nieuw programma is “Jazz zonder oppas”, een familie jazzconcert, waarbij de eerste 20 minuten gereserveerd zijn voor de kinderen en hun ouders en de rest van het concert voor de ouders en hun kinderen…

 

Het optreden in de Scheveningenzaal begint om 20.30 uur.
Toegang € 15,00. Ooievaarspas 50% korting.

De optredende artiesten zijn:

Edwin Rutten – Zang

Frits Landesbergen – Vibrafoon

Edwin Corzilius – Contrabas

vrijdag 7 december 2018

Koop je ticket
20:30

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.