Close icon

Activiteiten

Casa Lourdes Sessions: Veillon & Riou en Munnely & Mc Nulty

“Wereldmuziek in combinatie met Italiaans diner in huiskamersetting” Beleef een onvergetelijke avond op vrijdag 8 november met vier levende legendes uit de Bretonse en Ierse folk scene. Omlijst met gerechten uit de Italiaanse keuken in de setting van Club Lourdes aan Zee. Neem uw beste vrienden mee en geniet samen […]

Alt

“Wereldmuziek in combinatie met Italiaans diner in huiskamersetting”

Beleef een onvergetelijke avond op vrijdag 8 november met vier levende legendes uit de Bretonse en Ierse folk scene. Omlijst met gerechten uit de Italiaanse keuken in de setting van Club Lourdes aan Zee. Neem uw beste vrienden mee en geniet samen van een muziekavond van internationale allure.

De eerste editie van Casa Lourdes Sessions in de Lourdeskerk belooft een betoverend programma met vier meestermuzikanten te worden. Met uit Bretagne Jean-Michel Veillon op dwarsfluit die begeleidt wordt door Yvon Riou op gitaar. De alom geprezen Ierse accordeonist David Munnelly vormt met virtuoos Joseph McNulty op viool en bodhrán (Ierse percussie) het tweede koppel.

Traditionele Bretonse en Ierse muziek met vleugjes gipsy jazz, country, Indiase muziek tot aan oude jazz uit de jaren 20. Een spontane versmelting van de Ierse en Bretonse muziekstijl is die avond zeker niet uitgesloten. U wordt dus getrakteerd op een avondvullend programma en een wereldreis; oorstrelend en tongstrelend!

Programma:

18.00 uur Deuren open: allen welkom
18.30 uur Rijk gevuld buffet van antipasti en Italiaanse maaltijdsoep
19.30 uur Eerste muziekset
20.15 uur Koffiepauze met smaakvolle Panforte en vers fruit
20.40 uur Tweede muziekset
21.35 uur Pauze
22.00 uur Slotoptreden derde en laatste set
23.00 uur Einde

Bekijk hier een voorproefje:

Artiesten
Accordeonist David Munnelly is een ware meester en heeft in Ierland de bijnaam ‘The Continental’ omdat hij van alle markten thuis is. Hij beheerst niet alleen traditionele Ierse muziek, maar vele andere stijlen en componeert ook eigen muziek. Met de fantastische violist en percussionist Joseph McNulty aan zijn zijde, zal hij het optreden naar grote hoogte stuwen.
De Bretonse fluitist Jean-Michel Veillon is ook een ware grootheid in de traditionele muziek. Door zijn veelzijdigheid is hij ook ver buiten Frankrijk bekend. Zijn partner Yvon Riou geldt als één van de meest begaafde en veelzijdige gitaristen in Bretagne en mag in de hele traditionele muziekscene wereldwijd ook op veel waardering rekenen. De magistrale en subtiele manier waarop Riou muzikanten begeleid is een ware kunst op zich en maakt hem een virtuoos van ongekende hoogte en klasse.

Menu

Deze bijzondere muziekavond wordt omlijst met authentiek eten uit de Italiaanse keuken. Zo kunt u genieten van een rijk buffet van heerlijke antipasti met een Scheveningse twist. Denk aan Italiaanse kazen, vleeswaren en gerookte Noordzee makreel met zwarte peper. Daarbij volgt een huisgemaakte Italiaanse maaltijdsoep met heerlijk brood en in balsamico gemarineerde uitjes uit Umbrië. Als dessert geniet u van vers fruit, heerlijk Toscaans vijgenbrood met chocolade (Panforte al Cioccolato) met/en koffie of thee. Gedurende deze avond kunt u uiteraard ook drankjes bestellen aan de bar (ter plekke betalen).

OVER DRAMTUNE

Sandro Bruti is het brein achter Stichting Dramtune en de Casa Bruti Sessions. Sinds 2007 nodigt hij internationale artiesten uit voor onvergetelijke avonden met muziek, whisky en Italiaans eten. Dit doet hij niet alleen in Den Haag en Nederland, maar ook in Ierland, Duitsland, Italië en op Aruba. Dramtune is actief op vele Haagse evenementen maar vooral op zijn eigen plek: Casa Bruti in het Scheveningse Belgisch Park. Avonden vol wereldse cultuur en authentieke gastronomie brachten al honderden ‘internationale vrienden’ samen.

Casa Lourdes Sessions
Double Bill: Veillon & Riou en Munnely & Mc Nulty 
Stichting Dramtune & Casa Bruti
Vr 8 november 2019, 17.30 – 23.00 uur
Prijs €35,- p.p. inclusief Italiaans buffet

Casa Lourdes Sessions maakt onderdeel uit van Club Lourdes aan Zee, georganiseerd door Muzee Scheveningen en het Zuiderstrandtheater.

Kaarten kunnen worden besteld via de Zuiderstrandtheater website.

vrijdag 8 november 2019

Koop je ticket
18:00

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.