Close icon

Activiteiten

Friday Night Jazz – Marjorie Barnes & Trio en Mystery Guest

Jazzavond met bekende zangeres Marjorie Barnes & Trio, met Mystery Guest, plus een voorprogramma van Jonathan Veldhuijzen, jonge saxofonist van Art & Jazz. Zangeres Marjorie Barnes, geboren en opgegroeid in New York, toen en nu nog steeds het Mekka van de jazzmuziek. Als actrice, zangeres en entertainer kreeg zij bekendheid […]

Alt

Jazzavond met bekende zangeres Marjorie Barnes & Trio, met Mystery Guest, plus een voorprogramma van Jonathan Veldhuijzen, jonge saxofonist van Art & Jazz.

Zangeres Marjorie Barnes, geboren en opgegroeid in New York, toen en nu nog steeds het Mekka van de jazzmuziek. Als actrice, zangeres en entertainer kreeg zij bekendheid in diverse Broadway shows zoals een sterrol in de musical Bubbling Brown Sugar.

Marjorie heeft diepe roots in de Amerikaanse bluesmuziek; haar pakkende en swingende manier van het vertolken van het American Songbook bracht haar bekendheid in heel Europa.

Internationaal werkte zij o.a. met Frank Sinatra en Sammy Davis Jr. en Lena Horne samen.

Na vele omzwervingen bleef zij in Nederland waar zij de afgelopen 30 jaar zeer actief is geweest. Bijna te veel om op te noemen; jazzfestivals, een eigen televisieshow, “Dit is Marjorie”, concerten in binnen- en buitenland met de meest uiteenlopende formaties, van symfonieorkest tot bigbands en het klassieke jazzpiano trio met bas en drums. Talloze CD’s nam zij op; Marjorie Barnes Meets Sarah Vaughan werd zeer goed ontvangen.

Marjorie kreeg de laatste jaren ook in Oost-Europa veel bekendheid, zoals op het White Nights Jazzfestival in St Petersburg in 2018. Aan het Jazzconservatorium in Groningen is zij als Jazzvocal docent verbonden.

Marjorie Barnes wordt op het geliefde Muzee-jazzpodium begeleidt door het trio van de Haagse pianist Bob Wijnen, docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, met een rising star aan de contrabas Matheus Nicolaiewsky. “Swingin” huisdrummer Hans Braber maakt uiteraard deel uit van dit goed op elkaar ingespeelde trio, wat wordt aangevult door een Mystery Guest.

Met swingende standards uit het onuitputtelijke American Songbook repertoire belooft het weer een heerlijke en intieme jazzavond in Muzee Scheveningen te worden.

Alle jazzconcerten in Muzee Scheveningen worden live gestreamt en zijn op www.jazzattheclub.nl te beluisteren.

Met voorprogramma van Jonathan Veldhuijzen, jonge saxofonist van Art & Jazz.
Art & Jazz is een expositie in De Scheveningse Salon in Muzee Scheveningen. Op 11 oktober is er een avondopenstelling.

vrijdag 11 oktober 2019

Koop je ticket
20:30

In zee met Muzee

Koop je ticket nu

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.