Close icon

Wilbert Stolte nieuwe voorzitter bestuur Muzee Scheveningen

19 juni 2023

Het bestuur van Muzee Scheveningen is blij met de komst van Wilbert Stolte als voorzitter. Wilbert heeft een groot hart voor Scheveningen. Hij heeft als wethouder van stadsdeel Scheveningen veel voor Scheveningen betekend. Hij helpt Muzee bij het realiseren van de verbouwingsplannen en de aanvraag voor het Kunstenplan (de nieuwe beleidsperiode) ’25-’28.

Wilbert Stolte is per 16 juni 2023 tot voorzitter van het bestuur van Muzee Scheveningen benoemd, in een tijd dat het museum voor een aantal belangrijke opgaven staat. “Ik ben zeer enthousiast over de professionaliseringsslag die Muzee de afgelopen jaren als museaal cultuuranker heeft gemaakt. Mijn prioriteiten zijn de verbouwingsplannen en de aanvraag voor het Kunstenplan (de nieuwe beleidsperiode) ’25-’28. Als culturele organisatie krijgt Muzee subsidie voor een periode van steeds vier jaar, waarna er een nieuwe aanvraagronde is.”

Stolte werkte als beleids- en stafmedewerker bij de CDA-fractie in de Tweede Kamer. Hierna was hij beleidsvoorlichter directoraat-generaal Fiscale Zaken bij het ministerie van Financiën en hoofd voorlichting van NCW en VNO-NCW. In 1994 werd hij gemeenteraadslid en van 1998-2006 was hij wethouder (van Stadsbeheer, ICT, Scheveningen en sport) in de gemeente Den Haag.

In de jaren daarna was hij o.a. Randstadgezant op het ministerie van Verkeer en Waterstaat, bestuurslid USONA, bestuurslid van de Richard Krajicekfoundation, voorzitter Haagse Aloysiuscollege, president-commissaris DUNEA en Rijksvertegenwoordiger voor de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Wilbert Stolte is gepensioneerd. Hij is momenteel o.a. voorzitter van SchuldHulpMaatje Den Haag en van het Fonds Schiefbaan Hovius. Hij is ook voorzitter van het Haags Fondsenoverleg (HAVO).

Muzee wil voormalig voorzitter Chris Schaapman bedanken voor zijn inzet voor Muzee. ‘’Hij heeft veel voor ons betekend.” Schaapman is nu directeur Nationaal Programma Den Haag Zuidwest.

Foto: Arnaud Roelofsz

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.