Close icon

Zeekids Kinderraad bij Muzee

11 april 2023

Kinderen van verschillende Scheveningse basisscholen denken via de kinderraad mee over de vraag hoe kunst en cultuurbeleving op Scheveningen nóg leuker gemaakt kan worden voor kinderen tot 12 jaar. Op woensdag 12 mei werden deze Zeekids officieel beëdigd tijdens hun eerste feestelijke bijeenkomst. De kinderen ondertekenden een certificaat met de nieuwe directeur van Muzee, Tamara Peers, en dronken samen een glas kinderchampagne.

Tijdens de opening van tentstelling ‘WEED’ kwam de Kinderraad voor het eerst samen. In het komende jaar zullen zij op regelmatige basis samenkomen. Iedere bijeenkomst is anders: van het bespreken wat er leeft onder hun leeftijdsgenoten tot het testen van workshops en het meedenken over de collectie. Hierin spelen de Zeekids een actieve rol. Ook maken zij uitstapjes in de wijk en gaan zij op bezoek bij de andere cultuurankers in Den Haag. Zij maken steeds kennis met bijzondere Scheveningers waaronder oud-vissers, talenten uit de wijk en misschien zelfs wel de stadsdeeldirecteur.

De komende tijd zullen we onze Zeekids én hun ideeën uitlichten via muzee.nl en social media. Stay tuned!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.