Close icon

The sea never sleeps

19 september 2022

The sea never sleeps is een immersieve audiovisuele installatie bestaande uit een groots Noordzeepanorama. De bezoeker ondergaat de vele gezichten van de zee die langzaam voorbij trekken, vloeiend van dag naar nacht, zwevend op de grens tussen realiteit en verbeelding. Een compositie van zeeklanken omspoelt de bezoeker. Samen met de beelden zorgt dit voor een meditatieve atmosfeer.  Alle beeld- en geluidsopnames zijn in een half jaar tijd opgenomen op het strand van Scheveningen waar de kunstenaar toentertijd aan woonde.

Over Skykey
Skykey, alias van Piet Verkleij, werkt als interdisciplinair kunstenaar en muzikant op gebied van geluid, beeld en performance. Zijn werkt wandelt op de grens tussen realiteit en verbeelding en bevraagt de aanschouwers kijk op de wereld.

Artist statement
“Ik creëer mijn eigen werelden en verhalen uit wat mij omringt. Het vormt de complexe realiteit om tot een beeld wat ik begrijp en wat persoonlijk voelt. Het is als het dragen van een bril met gekleurde glazen, lopen op stelten of het in doen van oordoppen. De verhalen en werelden voegen een extra dimensie toe aan wat al bestaat / laten je verder kijken dan wat je al ziet.

De werelden en verhalen vertaal ik naar ervaringen voor anderen, waarbij ze een klein kijkje nemen in een andere gedachtenwereld. Hiervoor maak ik gebruik van audiovisuele installaties, muziek, geluidscomposities en performances.

Mijn inspiratie komt meestal uit ervaringen en dromen die ik heb gehad. Vaak terwijl ik dagdroom doemen er beelden, geluiden en verhalen op. Die neem, schrijf en teken ik op. Door een  mentaal raamwerk te bouwen waarbinnen ik associatief ideeën bedenk blijf ik dicht bij mijn onderwerp en heb ik ruimte om te experimenteren. Dit zorgt er vaak voor dat mijn onderbewustzijn verrassende verbindingen maakt. Ik smeed mijn experimenten samen tot een nieuw betekenisvol geheel.”

De installatie van Piet Verkleij is exclusief te zien in Muzee Scheveningen, iedere zaterdag en zondag in de maand september tijdens reguliere openingstijden: 11.00 – 17.00 uur. Bezoekers betalen reguliere museum entree voor toegang tot de installatie. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.