Close icon

Muzee presenteert de tweede Scheveningse Innovatieweek voor 600 basisschoolleerlingen!

13 september 2022

In de week van 25 tot en met 29 september 2023 is de tweede editie van de Scheveningse Innovatieweek in Muzee Scheveningen. Acht basisscholen doen mee: de Vuurtoren, het Volle Leven, de Meerpaal, de Tweemaster, de Oranjeschool, de Vrije Ruimte, de Willem de Zwijgerschool en de Openbare Basisschool Benoordenhout. 

Op maandag 25 september zal de Scheveningse Innovatieweek starten om 09.00 uur met de eerste basisschool leerlingen. 

Zeshonderd leerlingen van groep 4, 5 en 6 maken kennis met de traditionele ambachten van Scheveningen – zoals mutsen plooien – leren wat het klimaat met Nederland doet en wat voor gevolgen een hevige hoosbui heeft, leren hoe ze producten uit de zee kunnen gebruiken in hun voedsel en bedenken de klederdracht van de toekomst. 

Schevenings zeewier voelen en proeven 
Samen met de Vrienden van Muzee Scheveningen, North Sea Farmers, Dutch Wavemakers en Techniek aan Zee van het Maris College heeft Muzee Scheveningen een programma ontwikkeld waar het onderzoekend leren, proeven, maken oftewel ervaren centraal staat. In verschillende workshops leren de leerlingen op een interactieve manier wat het klimaat voor invloed heeft op Nederland. Komt jouw tuin onder water te staan na een hoosbui en ben je snel genoeg om dit tegen te gaan? Verder leren ze hoe zeewier voor de kust van Den Haag in de zee offshore wordt geteeld en geoogst en wat je hier allemaal mee kunt maken. Ook is het tijd voor een toekomstige blik op klederdracht, hoe zien de kinderen zichzelf het liefst in klederdracht? Ze maken collages met tips van een echte mode ontwerpster. 

Programma Toekomst aan de Noordzee 
De Scheveningse Innovatieweek is een terugkerend festival. Hiermee hoopt Muzee dat het een onderdeel wordt van het curriculum van de Scheveningse en Haagse basisschoolleerlingen. 

De Scheveningse Innovatieweek is financieel mogelijk gemaakt door Rotary Scheveningen, Stichting Steunfonds Scheveningen, Stadsdeel Scheveningen en Muzee Scheveningen. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Muzee nieuwsbrief.